Pobjede Maccabija i Barcelone u 1. kolu Eurolige
Foto: Euroleague

Pobjede favorita

Pobjede Maccabija i Barcelone u 1. kolu Eurolige

Maccabi je na svom terenu savladao Albu s 80:73, a isto je pošlo za rukom i Barci na svom parketu protiv moskovskog CSKA rezultatom 76:66.

Maccabi nije dobro otpočeo utakmicu protiv njemačke Albe te je nakon prvog perioda bio u deficitu 10 koševa.

Ipak, druga četvrtina promijenila je stanje snaga na parketu. Izraelci su otpuhali s parketa njemačog prvaka s 30:12 u tom dijelu igre i na odmor otišli s 8 koševa viška. Nije do kraja utakmice bilo problema za domaće da održe razliku s poluvremena te su došli do premijerne pobjede. Angelo Caloiao bio je najefikasniji kod Maccabija a Hunter i Jones zabili su po 12 poena. Eriksson je s 18 koševa bio najbolji kod Albe za koju je Fontecchio dodao 16 poena. 

U euroligaškom klasiku Barcelona je kod kuće dobila prije svega sjajnom obranom CSKA sa 76:66 i uspješno krenula u novu sezonu. 

Kontrolirali su Katalonci svo vrijeme rezultat iako je CSKA u jednom trenutku u zadnjoj četvrtini došao na -2 i loptu za neriješeno ili eventualno vodstvo. Nikola Mirotić nastavio je po starom i sa 17 poena, 7 skokova i 4 ukradene lopte bio najbolji kod domaćih. Najefikasniji je ipak bio Davies sa 18 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Shengelia je s 15 poena bio najbolji u ruskom sastavu dok je Mike James dodao 13 koševa. 

Valencia je kod kuće dobila Asvel sa 65:63. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi