Joselu zabio gol za Real, pa se naklonio saigraču: "Sve ste vidjeli, najbolji je na svijetu!"

Real na korak od titule

Joselu zabio gol za Real, pa se naklonio saigraču: "Sve ste vidjeli, najbolji je na svijetu!"

Edmir Škorić

Joselu je dobio danas priliku da bude starter u napadu Real Madrida jer je Carlo Ancelotti odlučio rotirati zbog utakmice protiv Bayerna, a napadač se iskupio golom za 3:0.

Real je ugostio Cadiz i došao do nove pobjede. Iako u prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, u nastavku su domaći razbili rivala i došli jako blizu titule. Sada prate meč Girone i Barcelone koji je počeo u 18:30 sati i ako gosti ne pobijede, u Madridu će početi proslava.

Kraljevi su "načeli" Cadiz u šestoj minuti nastavka, kada je Brahim Diaz zabio na asistenciju Luke Modrića. U 68. minuti Diaz je asistirao Judeu Bellinghamu, a u 90. Joselu postavljaa konačan rezultat.

“Neprocjenjivo je. Imamo najbolje navijače na svijetu, najbolji stadion. Dali smo sve od sebe na stadionu da proživimo trenutke poput današnjeg. Bio je to važan korak u pripremi za utakmicu u srijedu", rekao je Joselu, dodavši:

“Postoje mladi ljudi koji su jako gladni osvajanja naslova, veterani poput mene koji imaju ogromnu želju biti ovdje. Ovo su posebni trenuci, ovaj tim zaslužuje najbolje".

Oglasi

“Nisam imao sreće pred golom nekoliko utakmica. Drago mi je što nastavljam zabijati i pomagati timu. Ovo je dugotrajan posao, nadajmo se da ćemo tako nastaviti"; poručio ej.

Potom je pohvalio "najboljeg na svjetu".

“Sve ste vidjeli, Thibu (Courtois) je najbolji na svijetu, jako nam je drag. Bila je to jako loša sezona. Sretan zbog njega, zbog igre koju je odigrao, 90 minuta koje je odigrao".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Courtois je bio povrijeđen i njegovo mjesto je zauzeo mladi Ukrajinac Lunin, ali se Belgijanac oporavio i večeras je dobio priliku da brani, a bit će interesantno vidjeti koga će na gol staviti Carlo Ancelotti u srijedu u revanšu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna.

"Idemo na još jednu čarobnu noć, navijači to zaslužuju, a mi ćemo biti na visini zadatka", kazao je Joselu na kraju najavivši duel s Bayernom. Nakon 2:2 u Minhenu, Real ima dobre šanse da dođe do finala, a Joselu će vjerovatno na klupu jer će Vinicius i Rodrygo u napad.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi