A za Turke je parazit! Englezi su saznali šta je uradio Rebić i sad mu se dive: "Veliki čovjek!"
Foto: Pixsell/DeFodi

Sjajan gest hrvatskog igrača

A za Turke je parazit! Englezi su saznali šta je uradio Rebić i sad mu se dive: "Veliki čovjek!"

Admin Čaušević

Ante Rebić je fudbaler koji se mjesecima uglavnom spominje u negativnom kontekstu. Prozvan je fudbalskim parazitom, kritikovan zbog nediscipline, kako mu je novac na prvom mjestu, da ne pokazuje volju za treniranjem i igranjem te da je otpisan u Bešiktašu.

Veliki broj kontroverznih situacija je obilježio karijeru Ante Rebića. Svakako najpoznatija od svih je izbacivanje iz reprezentacije Hrvatske nakon što je kritikovao Zlatka Dalića na društvenim mrežama.

"Nakon svega nije ni bitno ko je krivac činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sranje... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručljAci s TV; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku", poručio je Rebić nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva 2021. godine i poraza od Španije 2021. godine.

S tim ispadom je sebi zauvijek zatvorio vrata reprezentacije, barem dok je Dalić na klupi. Posljednjih mjeseci se o njemu također piše negativno.

Turski mediji su ga prozvali fudbalskim parazitom pošto nema namjeru raskinuti ugovor s Bešiktašom te želi uzeti 2.5 miliona eura koliko mu pripada.

Oglasi

Međutim, daleko od toga da Rebić ne čini dobra djela. Pitajte to stanovnike Donjih Vinjana, mjesta gdje je odrastao ovaj kontroverzni 30-godišnjak.

Poznata je priča kako je Rebić otplatio dug svih stanovnika Donjih Vinjana te je donirao i novac za izgradnju bolnice te za pomoć autističnoj djeci.

Sada je ta cijela priča stigla i do poznate engleske Facebook stranice, Football Daily Goal, koja ima oko 1.7 miliona pratitetelja što je impresivna brojka.

"Ante Rebić je otpaltio dugove 500 mještana Donjih Vinjana, gdje je odrastao.

Donirao je i novac za izgradnju rehabilitacijskog centra za djecu te donirao 8000 funti za pomoć autističnoj djeci iz svog kraja.

Veliki čovjek", napisali su Englezi u objavi posvećenoj hrvatskom fudbaleru.

Inače, vijesti iz Turske su takve da Rebić sigurno napušta Bešiktaš na kraju sezone, a navodno su za njegovo usluge zainteresovani Hajduk i Dinamo.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Njemu su 8000 funti kao meni 8km.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi