U teškoj noći Al Khelaifi donio odluku o treneru za novu sezonu: "Razumiješ li se ti u fudbal?"

U PSG-u su imali mnogo veća očekivanja

U teškoj noći Al Khelaifi donio odluku o treneru za novu sezonu: "Razumiješ li se ti u fudbal?"

Edmir Škorić

U Parizu se sinoć očekivalo veliko slavlje i drugo finale Lige prvaka nakon 2020. godine (tada su izgubili od Bayerna), no sve želje PSG-ovih rukovodioca, stručnog štaba, igrača i velikog broja navijača ugasila je dortmundska Borussia koja je ponovo slavila rezultatom 1:0 i sa ukupnih 2:0 izborila finale.

PSG je imao ulogu favorita u duelima sa gostima iz Dortmunda, no ponovo nisu uspjeli da postignu ni gol, a Borussiji je pogodak Matsa Hummelsa u 50. minuti bio dovoljan da ovjeri prvo finale nakon 2013. godine. Ondje će Milioneri predvođeni Edinom Terzićem igrati protiv Real Madrida ili Bayerna, koji večeras od 21h igraju revanš u Madridud ok je prvi meč završen rezultatom 2:2.

Nasser Al Khelaifi, prvi čovjek PSG-a, kazao je da su svi jako razočarani rezultatom, misleći da su svi zaslužili više.

"Jako smo razočarani rezultatom. Vlada tuga, mislim da smo trebali dobiti više. I trener i igrači dali su sve od sebe, a šta tek reći za sjajne navijače, bili su fantastični", rekao je Al Khelaifi.

No, pitanje o mogućoj smjeni Luisa Enriquea poprilično ga je izbacilo iz takta. Iako je španski stručnjak osvojio Ligue 1, izbacio Barcelonu u četvrtfinalu i došao do polufinala Lige prvaka, novinari su uvjereni da bi trebao da ide. Međutim, Nasser je upravo u ovoj teškoj noći za francuskog velikana poručio i potvrdio da Enrique ostaje na klupi u budućnosti.

Oglasi

„Jesi li ozbiljan s ovim pitanjem? Znaš li stvarno ili se razumiješ malo u fudbal? Gradimo dugoročni projekt s najmlađom ekipom u Evropi, budućnost će biti svijetla. Idemo istim putem", poručio je predsjednik ekipe sa Park prinčeva.

Ovo je ujedno bila posljednja evropska utakmica Mbappea za PSG, pošto kao slobodan igrač na ljeto napušta Pariz i potpisuje za Real Madrid, iako se čeka zvanična potvrda.

Kylian Mbappe odabrao je sportsku stranu nauštrb financijske kada je odabrao Real Madrid, klub koji mu nudi puno manju plaću od one koju je imao u PSG-u.

Francuz će imati plaću od "samo" 15 miliona eura godišnje, u odnosu na 70 koliko dobiva u PSG-u. On će, međutim, zaokružiti svoj prihod od bonusa za ugradnju od 150 miliona eura koje će Real Madrid dati i koji će biti podijeljen u rate plaćene tokom pet godina ugovora.

Oglasi

Luis Enrique će dakle vjerovatno ostati trener PSG-a i naredne sezone, a nakon utakmice je Španac rekao:

“Osjećam tugu; ne može biti ništa drugo. Nismo uspjeli ispuniti naš cilj", rekao je novinarima Luis Enrique, koji je Barcelonu odveo do slave Lige prvaka 2015. godine, dodavši:

“Ne mislim da smo bili inferiorni u ovom dvomeču jer smo šest puta pogodili okvir gola. Ono što je zanimljivo u fudbalu je da ponekad nije fer - imali smo 31 šut, a nismo zabili niti jedan gol. Fudbal nije bio pošten prema nama u ovoj utakmici. Moramo to prihvatiti, čestitati ekipi koja je došla do finala, oplakivati ​​ovo i preboljeti razočaranje".

Dodao je: “Jako sam ponosan na svoj tim, bez ikakve sumnje. Ja sam prvi odgovoran za poraz kao trener, ali zadovoljan sam odnosom i ponašanjem svih igrača".

Klub u vlasništvu Katara već je ranije osigurao naslov u Ligue 1 i igrat će u finalu Kupa Francuske protiv Lyona 25. maja, što će biti posljednja utakmica Mbappea za klub.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Cilj koji sam postavio kad sam stigao bio je natjecati se što bolje za svaki trofej," rekao je Luis Enrique, koji je imenovan trenerom uoči ove sezone. “Kad završi sezona, nakon finala Kupa, vidjet ćemo što smo postigli.”

Španac je također rekao da je pokušao pružiti riječi utjehe svojim igračima u svlačionici nakon utakmice. "Nikada ne razgovaram s igračima nakon utakmice, ali danas sam napravio iznimku. Pokušao sam ih podići, ali nema utjehe nakon ovakvog poraza. Ali ovo je život i ovo je sport. Vrlo je važno znati pobijediti, ali i izgubiti. Moramo čestitati Dortmundu i prihvatiti poraz", zaključio je na kraju.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Đabe milijarde
1 0
sarayson
Ulaganje i rad se uvijek isplati. Uz ovakve investicije i ulaganja PSG ce uvijek biti medju najboliim ekipama Europe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi