Arapi ismijavaju Kanea zbog zahtjeva prema Modriću nakon susreta: "To mu je prva i posljednja briga"

Uobičajna scena za Hrvata u posljednje vrijeme

Arapi ismijavaju Kanea zbog zahtjeva prema Modriću nakon susreta: "To mu je prva i posljednja briga"

Admin Čaušević

Luka Modrić je dobio 20-ak minuta za igru u polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, a poslije meča suočio se sa uobičajnom pitanjem u posljednje vrijeme koje je ustvari odrad njegove fudbalske veličine. 

Bayern i Real su u odličnom susretu odigrali neriješeno 2:2 u Minhenu. S obzirom na prikazano i viđeno potpuno ispravan rezultat pred revanš za osam dana u Madridu i karte za plasman u finale su otvorene.

Carlo Ancelotti je nastavio praksu da Modrića ubacuje u drugom poluvremenu najvažnijih utakmica. To je bio slučaj i na Allianz Areni.

Modrić je dobio priliku za igru od 75. minute, a bile su mu dovoljne tri minute na terenu da izvede magičan potez te pokaže koliko precizan pas ima.

Milimetarski preciznim pasom hrvatski veznjak je prebacio cijelu odbranu Bayerna te izbacio Viniciusa pred Neueura, ali je to golman Bavaraca uspio odbraniti.

Oglasi

Tako je osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine pokazao da mu je dovoljno jako malo da napravi potez koji bi mogao i odlučiti pobjednika.

Nakon što je završena utakmica kamere su zabilježile trenutak kada Modriću prilazi Harry Kane i postavlja mu pitanje s kojim se Hrvat često susreće u zadnje vrijeme.

Naime, ubitačni Englez tražio Modrićev dres, a "desetka" Reala je naravno odgovorila potvrdio te da će do razmjene doći u svlačionici što je uobičajna praksa zadnjih godina.

"Kao i obično, protivnikova prva i posljednaj briga je dobiti legendin dres. Kane je tražio Lukin dres", komentar je arapskih fanova koji su ludi za Modrićem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada je Kane počinjao fudbalsku karijeru Modrić je bio član Tottenhama i tada su njih dvojica dijelili svlačionicu, pa je to možda i jedna od poveznica zašto je Englez tražio dres.

Nešto slično je Modrić doživio i protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka kada su njegov dres željeli Kevin De Bruyne i Erling Haaland.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FCBFCBFCB
A ima ko i ismijavat. Oni neka idu u svoju avliju Englesku pa neka se tamo ismijavaju, ovdje u evropi nema engleskih klubova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi