Nije ni došao, a već šefuje: Mbappe je prvo uzeo Modriću broj, a onda je zahtjevom dotukao Hrvata

Francuz stiže u Real

Nije ni došao, a već šefuje: Mbappe je prvo uzeo Modriću broj, a onda je zahtjevom dotukao Hrvata

Admin Čaušević

Kylian Mbappe će od naredne sezone igrati u Real Madridu. U PSG-u je navikao da uglavnom bude sve po njegovom, a izgleda da se za isti scenarij priprema i u Kraljevskom klubu, barem su takvi izvještaji inostranih medija.

Francuski Le Parisien je u utorak nekoliko sati pred revanš duel polufinala Lige prvaka između PSG-a i Borussije donio važnu vijest o Mbappeu i ticala se njegove budućnosti.

Parižani su naveli da Mbappe sigurno na kraju sezone odlazi te će da se priključiti Real Madridu i zadužiti broj 10 koji je već nekoliko godina u vlasništvu Luke Modrića.

Već neko vrijeme se špekuliše šta će biti s Modrićem, uveliko se šuška i o odlasku nakon 12 godina, ali izgleda je već odlučeno da njegov broj pripadne Mbappeu.

Međutim, neki izvještaji govore da je Francuz otišao korak dalje te je čak Florentino Perezu predložio kojeg igrača dovesti umjesto Modrića.

Mbappe je Kraljevima poručio da krenu po dovođenje 24-godišnjeg Vitinhe koji je ove sezone igrao odlično u PSG-u i bio među boljim igračima novog-starog prvaka Francuske.

Oglasi

Portugalac je sa Mbappeom stvorio posebnu vezu tokom posljednje sezone. Do sada je upisao 44 nastupa uz postignutih devet golova i pet asistencija.

Osim kao centralni i defanzivni vezni, Vitinha je ove sezone igrao i na oba krila te bi njegova polivalentnost mogla biti presudna da ga Real dovede.

"Privilegija je igrati sa Mbappeom. On je fenomen. Ovdje smo da mu pomognemo, a on je tu da pomogne nama", rekao je Vitinha o francuskom napadaču.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid u svojim redovima ima žestoku konkurenciju u veznom redu sa Modrićem ili bez njega pa ostaje da se vidi da li će biti ispunjen Mbappeov zahtjev.

Modrić bi najradije da može završio karijeru u Realu. Posljednjih sedmica su se povećale njegove šanse za ostankom u među Los Blancosima, ali još uvijek nema zvanične potvrde.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Inače je Real poznat, a posebno Perez da dopusta igracima da šefuju to su radili Ronaldo, Ramos, Raul, Hiero i ostale legende. Ups pa oni nisu završli kariere u Realu. Nikad fakat nisam komentirao novinare na ovom portalu ali ga baš usraste. Kad je ba ko komandovo u Realu sem perza ne budalite
2 0
Citambudalastineodnovinara
Ta ninja kornjaca ne moze ni svojoj mami reci di bih htio igrati, a kamoli zapovijedati u klubu kao sto je Real, Modric je tamo gazda u svlacionici, a sto se tice samoga kluba perez ima puno postovanja prema modricu da bih samo tamo odbacio, A realu ne trebaju gubitinici iz PSG, koji mogu samo farmati ligu i nista drugo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi