Dečko po kojeg Barbarez i Spahić moraju krenuti: Luka Topalović želja Intera!
Luka Topalović je neko ko privlači ogromnu pažnju mnogih velikih klubova

Veliki talenat iz Domžala

Dečko po kojeg Barbarez i Spahić moraju krenuti: Luka Topalović želja Intera!

Midhat Šljivak

Fudbaler Domžala Luka Topalović karijeru bi mogao nastaviti u redovima italijanskog prvaka Intera. 18-godišnji ofanzivni veznjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine svojim je igrama impresionirao mnoge velike klube među kojima su i Nerazzurri, koji ga žele vidjeti u svojim redovima.

Luka Topalović ima samo 18 godina i smatra se najvećim talentom slovenačkog fudbala. Talentovani tinejdžer nosi dres Domžala i iza sebe ima sasvim solidnu prvu sezonu s ovim timom.

Njegovi kvaliteti i jako dobre igre nisu prošle nezapaženo. Dosta je skauta bacilo oko na ovog 18-godišnjaka, a među njima je i italijanski prvak Inter.

Stručnjak za transfere na italijanskom tržištu Gianluca Di Marzio tvrdi da Nerazzurri čine sve kako bi doveli mladog fudbalera i pokušat će uskoro završiti posao sa slovenačkim timom.

Inter će pokušati u narednom periodu da dogovori transfer Topalovića, a potom će ga, vjerovatno, poslati na posudbu u neku od ekipa gdje bi se mogao nastaviti razvijati na najbolji mogući način.

Treba svakako napomenuti da je pored Intera interes za ovog dečka porijeklom iz Bosne i Hercegovine pokazao i ovogodišnji osvajač Evropske lige - Atalanta i ostaje nam da vidimo hoće li ovaj talentovani mladić završiti u Seriji A.

Oglasi

Kvaliteta u njemu itekako ima. On je ove sezone odigrao 37 utakmica za prvi tim Domžala i ima učinak od dva pogotka i četiri asistencije.

Luka Topalović može igrati za Bosnu i Hercegovinu

Iako je rođen u Sloveniji i nastupa za omladinske selekcije ove zemlje, Luka Topalović ima pravo nastupa za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

Roditelji ovog mladog fudbalera su iz Kotor Varoši. To ga automatski kandiduje kao potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine i za njegove usluge se itekako vrijedi boriti.

Selektor Sergej Barbarez i direktor Emir Spahić definitivno bi trebali razgovarati s ovim momkom i njegovim roditeljima. Radi se o izuzetnom talentu pred kojim je svijetla budućnost.

Treba napomenuti da je Luka prema Guardianu 2023. godine našao mjesto među 60 najvećih talenata svijeta u 2006. godištu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Topalović je za omladinske selekcije reprezentacije Slovenije odigrao već 20-ak utakmica.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Sanjajmo sanjajmo..pa nece oce nase "patriote", sa tetoviranim ljiljanima, da igraju.. a da sad katolik koji je rodjem u sloveniji i ha njihove mlade repke igra. Daj ljudi uozbiljite se bgt
1 0
Cvare_Sala
Kad ga je profil @direktorsportski objavio, najjaci skauting radi, preporuka za nase klubove da ga prate otvoren mu je profil pa nek nauce nesto od njega.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi