Dalićevo tjeranje je sitnica! Ako je vjerovati Turcima Rebić je ovih dana ponižen kao nikad do sad
Foto: Pixsell

Debakl za Hrvata

Dalićevo tjeranje je sitnica! Ako je vjerovati Turcima Rebić je ovih dana ponižen kao nikad do sad

Admin Čaušević

Prije tri godine Ante Rebić je bio jedna od uzdanica Hrvatske na Evropskom prvenstvu, ali ga je zbog nepromišljenog poteza Zlatko Dalić otjerao iz reprezetnacije. Sada iskusni ofanzivac prolazi kroz najteže razdbolje u karijeri, dok su mu vrata nacionalnog tima zauvijek zatvorena.

"Lično mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentovanu generaciju + dva genijalca (L + M), da napravimo nešto (puno) više na ovom Evropskom prvenstvu", napisao je Rebić nakon što je Hrvatska ispala od Španije u osmini finala sa 5:3.

Rebić je taj meč počeo kao starter, dok je tokom meča napravio nepromišljenu stvar. Usred napada Španije izašao je s terena da promijeni kopačke poslije čega su Španci zabili gol preko Pabla Sarabije.

Dalić je Rebića iz igre izveo nakon 70-ak minuta. Poslije čega je napadač uzeo mobitel u ruke, prozvao selektora Vatrenih te sebe zauvijek izbacio iz reprezentacije.

Tri godine kasnije Hrvatska se sprema za novo Euro sa Dalićem na klupi, a sa druge strane Rebić se poslije sezone u kojoj je doživio debakl možda opravdano pita šta će biti s njegovom karijerom.

Splićaninu je 30 godine, a informacije koje stižu iz Turske su za njega istovremeno poražavajuće i ponižavajuće. Situacija je takva da je Rebić jedini igrač Bešiktaša kojeg ne želi niti jedan klub.

Oglasi

U novoj sezoni Bešiktaš će moći prijaviti 12 stranaca na A listu za tursko prvenstvo, to znači da je njih desetak višak. Među otpisanim je i Rebić te je jedini za kojeg nema nikakvog interesa.

Aboubakar, Amartey, Rosier, Onana, Montero i Hasić su igrači koji su otpisani uz Rebića. Dok za njih ima interesa, za Hrvata se još uvijek niko nije javio.

Colley, Muleka, Gedson Fernandes i Masuaku su također igrači koji imaju ponude. Colleya žele u Italiji, Muleku i Masuakua u Francuskoj, a Fernandesa u Saudijskoj Arabiji.

Rebić je već duže vrijeme otpisan u Bešiktašu. Iz turskog kluba su mu odavno saopštili da se na njega ne računa, dok on ne namjerava raskinuti ugovor prema kojem zarađuje 2.5 miliona eura po sezoni plus 10.000 eura za svaki nastup.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U finišu sezone je odlučio da sanira povredu leđa kako bi spreman dočekao novu takmičarsku godinu, ali izgleda da je neigranje ostavilo traga te je za njim totalno opao interes.

Rebić je donedavno bio član Milana s kojim je osvojio i Scudetto, osvojio je i njemački Kup sa Eintracht Frankfurtom, međutim sada je doživio totalni debakl te se s pravom postavlja pitanje šta će biti s njegovom karijerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi