Na večeri se sve otkrilo, novo čudo stiže u Madrid: "On dolazi"
Real Madrid ne staje s pojačanjima (Foto: Nicolo Campo / AFP)

Još jedan sjajan transfer

Na večeri se sve otkrilo, novo čudo stiže u Madrid: "On dolazi"

Midhat Šljivak

Florentino Perez očigledno je uspio završiti još jedan vrhunski posao. Novi igrač Real Madrida postat će i mladi Francuz Leny Yoro.

Leny Yoro dečko je o kojem velikani pričaju. PSG, Manchester United i Real Madrid krenuli su u borbu za njegov potpis, a na kraju je očigledno ponovo pobijedio Real.

Španski list Relevo otkriva da je na večeri koja je održana prošle noći u Madridu, a kojoj su prisustvovali visoki zvaničnici Reala saopšteno da 18-godišnji francuski defanzivac dolazi u klub.

"Leny Yoro dolazi. To je poruka koju su saznali ljudi koji su protekle noći prisustvovali zvaničnoj večeri rukovodstva Real Madrida", otkriva Relevo.

Da bi 18-godišnjak mogao put Madrida bez obzira na činjenicu da su PSG i Manchester United ponudili više novca, dalo se naslutiti kada je Yoro objavio snimke s finala Lige prvaka u kojem su Kraljevi s 2:0 savladali Borussiju iz Dortmunda.

Tu za mnoge više nije bilo nikakve dileme. Leny Yoro je spreman za dolazak u Madrid i ovaj 18-godišnjak mogao bi u narednim godinama nositi odbranu kraljevskog kluba.

Oglasi

Njegovim dovođenjem nestvarni Florentino Perez zaključio bi obnovu ekipe. Jezgro čine najbolji mladi fudbaleri svijeta, stigao je uz njih i Kylian Mbappe, pa će Kraljevi biti zaista zastrašujući tim.

Iako ima samo 18 godina Leny Yoro već dominira protiv mnogo starijih kolega. Njegove fizičke predispozicije su zaista nestvarne i predviđa mu se velika karijera.

On je kompletnu omladinsku karijeru proveo u Lilleu. Član prvog tima postao je kao tinejdžer i debitovao je za prvi tim sa 16 godina i šest mjeseci.

Ubrzo je postao neizbježan član prvog tima. Protekle sezone se defanziva francuskog kluba nije mogla ni zamisliti bez njega, a on je priliku maksimalno prigrabio i odigrao je vrhunsku sezonu.

Oglasi

Nije zato nikakvo čudo što se istinski velikani otimaju za njegove usluge. Ipak, čini se da je Real ponovo odnio pobjedu i da će ovaj 190 centimetara visoki dečko obući dres slavnog kluba iz Madrida.

Treba svakako napomenuti da je Florentino Perez Lilleu za usluge ovog fudbalera nudio samo 30 miliona eura. Takva ponuda je odbijena, ali očigledno je stari lisac našao način da dovede talentovanog klinca.

Manchester United je s druge strane nudio najviše novca. Čak 60 miliona eura bila je ponuda Crvenih đavola, dok je francuski prvak PSG nudio 50 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je očigledno sve bilo uzalud. Svi žele u Real Madrid, žele trofeje i titule, a Kraljevi im to gotovo garantuju.

Leny Yoro je protekle sezone nastupio u 44 utakmice za Lille i postigao je tri pogotka. Prošao je sve omladinske selekcije Trikolora i uskoro ga treba očekivati na debiju u timu Didiera Deschampsa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Normalno da dolazi. Svi hoće u najveći klub na dunjaluku. Neće valjda u katalonsku sirotinju koja ne može da registruje igrača iz svoje akademije. Sve pljačke, krađe i mutne radnje došle na naplatu. Karma je čudo...
3 2
user1620593935
Svi dolaze u Real jer svi znaju da im sudije stimaju sve trofeje. Mene bi bilo sramota biti dio toga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi