Kamere snimile veliku zvijezdu Bayerna kako navija u dresu Bochuma

Bodri matični klub

Kamere snimile veliku zvijezdu Bayerna kako navija u dresu Bochuma

Edmir Škorić

Bochum večeras igra prvu od dvije utakmice "spasa" protiv Fortune Dusseldorf, a na tribinama ovu ekipu bodri i fudbaler Bayerna.

Bochum je na Vonovia Ruhrstadionu ugostio Fortunu i pokušat će napraviti što bolji rezultat kako bi imao veće šanse uoči revanša u Dusseldorfu.

No, za Bochum nije dobro počelo jer je Christos Tzolis u 14. minuti donio prednost gostima, koji žele da se plasiraju u Bunedsligu, a domaća ekipa čini sve da zadrži status bundesligaša.

Bochum je završio na 16. mjestu sa 33 boda i bio je jako blizu da se spasi u regularnom dijelu jer je Union Berlin imao isti broj bodova, ali bolju gol-razliku. Iz lige su već ispali Koeln i Darmstadt. Što se tiče Fortune, bila je treća na tabeli 2. Bundeslige iza St. Paulija i Kiela, što joj je omogućilo da razigrava za promociju u viši rang.

Utakmicu večeras prati i Leon Goeretzka,veznjak Bayerna, koji je uočen sa dresom i šalom Bochuma. Njemački fudbaler je rođen u Bochumu,prošao je sve omladinske selekcije tog kluba i 2012. debitovao za prvi tim. Nakon toga je igrao za Schalke, da bi 2018. prešao u Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je s Bavarcima završio sezonu, pa je sada došao kući, a ondje se pojavio na tribinama da podrži matični klub do ostanka u ligi.

Inače, Goretzka nije briljirao tokom prošle sezone, zbog čega je ostao bez poziva Juliana Nagelsmanna i neće ga biti na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Top Komentari

alo888
Pa čovjek voli svoj klub u kojem je odrastao, nez sta je cudno ovdje. Isto bi uradio !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije