Džeko i Pjanić čestitali Kolašincu, ali sve ih je zasjenio komentar zvijezde Bayerna

Nekadašnji saigrači iz Schalkea

Džeko i Pjanić čestitali Kolašincu, ali sve ih je zasjenio komentar zvijezde Bayerna

Endin Čaušević

Sead Kolašinac dobio je sinoć mnoge čestitke nakon što je s Atalantom osvojio trofej pobjednika Evropske lige. Između ostalih javili su se Edin Džeko i Miralem Pjanić, ali komentar zvijezde minhenskog Bayerna sve je zasjenio.

Atalanta je sinoć u finalu koje se igralo na Aviva stadionu u Dublinu uspjela sa 3:0 da pobijedi Bayer Leverkusen što je za njemački klub bio prvi poraz u ovoj sezoni.

Leverkusen je imao ulogu favorita pred sinoćnji meč i mnogi su očekivali da će ekipa Xabija Alonsa osvojiti trofej, ali Atalanta je odigrala fantastičnu utakmicu i na krilima Ademole Lookmana došla je do pobjede.

Lookman je sinoć bio jednostavno nezaustavljiv za odbranu njemačkog prvaka i zabio je hat-trick, te je donio historijski uspjeh za klub iz Bergama.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac pred ovaj susret imao je problema s povredom koljena, ali je stisnuo zube i odigrao prvo poluvrijeme što je ponovo pokazalo o kakvom ratniku se radi.

Za Kolašinca ovo je bio prvi evropski trofej u karijeri i noć koju će naš reprezentativac sigurno dugo pamtiti.

Oglasi

Ovaj 30-godišnjak oglasio se na Instagramu nakon utakmice i objavio je fotografiju na kojoj pozira s peharom Evropske lige na koju je dobio preko 50.000 lajkova, a javilo se i mnogo poznatih fudbalera kako bi mu čestitali.

Među prvima oglasili su se Edin Džeko i Miralem Pjanić koji su čestitali saigraču iz reprezentacije na velikom uspjehu, a pored njih komentare su ostavili još Amer Gojak, Dženis Burnić, Haris Duljević, Naldo, Timo Hildebrand, Sascha Riether i mnogi drugi.

Međutim, jedan komentar je sve njih zasjenio. Kolašincu se javio i prvotimac minhenskog Bayerna, Leon Goretzka, te je svojim potezom oduševio fanove bh. reprezentativca.

"Čovječe", napisao je Goretzka uz emotikon srca.

Oglasi

   Komentar Leona Goretzke na objavu Seada Kolašinca na Instagramu nakon osvajanja Evropske lige s Atalantom

Kolašinac i Goretzka su prijatelji već dugi niz godina jer su svojevremeno zajedno igrali u dresu Schalkea.

Goretzka je u Schalke stigao 2013. godine iz Bochuma, te je pet godina kasnije otišao u minhenski Bayern gdje i danas igra.

Kolašinac se prvoj ekipi Schalkea priključio godinu prije Goretzke, a njemački klub napustio je na ljeto 2017. godine kada je kao slobodan igrač otišao u Arsenal. U Schalke se vratio početkom 2021. godine gdje je igrao pola godine na posudbi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon odlaska iz Arsenala godinu ipo proveo je u Marseilleu, a u Atalantu je stigao na ljeto prošle godine što je za Kolašinca bio pun pogodak. U dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao je 43 utakmice, dao je jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Top Komentari

user1676188124
Ako se ne varam rijec “Kumpel” znaci “kolega” ali se isto cesto govori kao “drug”.U svakom slucaju nema veze s “covjece” ahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi