Xabija Alonsa su pitali ko je bolji Zidane ili Modrić: Zastao je, uzadhuo i izabrao (ne)očekivano

Birao između niza legendi

Xabija Alonsa su pitali ko je bolji Zidane ili Modrić: Zastao je, uzadhuo i izabrao (ne)očekivano

Admin Čaušević

Posljednjih mjeseci poznata fudbalska lica se susreću sa brzim pitanjima na kojim biraju između dvojice igrača. Sada je došao red na Xabija Alonsa koji je birao između Zinedinea Zidane i drugih fantastičnih veznjaka.

Alonso je na putu da postane jedan od najboljih trenera svijeta, njegov Bayer je bio hit minule sezone i Španac je na sebe skrenuo pažnju vodećih klubova poput Bayerna i Real Madrida.

Tokom karijere je bio vrhunski igrač, nastupao je za Liverpool, Bayern i Real Madrid, dok je kao fudbaler praktično osvojio sve što se može osvojiti.

Istovremno je na terenu za saigrače imao fudbalere svjetske klase kako u klubovima tako i u reprezentaciji, dok su ga sa klupe vodili zvučna imena kao što su Pep Guardiola, Vincent Del Bosque, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti...

Nedavno se suočio sa pitanjima da bira između Zinedinea Zidanea i drugih pitanja te u odgovorima nije imao previše dilema.

Zanimljivo je bilo kada se Špancu ponuđeno ko je bolji između Zidanea i Luke Modrića. Sjajni trener je zakratko zastao, zatim je uzdahnuo te izabrao Francuza.

Oglasi

Modrić i Alonso su jedno vrijeme dijelili svlačionicu u Realu, bilo je to od 2012. do 2014. godine kada je španski veznjak za svega devet miliona otišao u Bayern.

U posljednjoj Alonsovoj sezoni kao članu Los Blancosa uspjeli su osvojiti i Ligu prvaka savladavši Atletico Madrid u finalu, a zanimljivo da je Alonso propustio taj duel zbog suspenzije.

Zanimljivo da je odlaskom Alonsa u Realu počeo Modrićev meteorski uspon gdje je stekao status klupske legende i sa 38 godina je i dalje član Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je moj omiljeni", poručio je Alonso o Zidaneu kojeg je stavio i ispred drugih zvučnih imena kao što su Xavi, Iniesta, Pirlo, Scholes, Kroos...

Španac i Francuz nisu igrali zajedno tokom igračkih dana, ali je bivši osvajač Zlatne lopte bio u stručnom štabu kada je Alonsa trenirao Ancelotti.

Top Komentari

koraj
Staviti u istu recenicu, a kamoli porediti majstora fudbala i igraca fudbala iz komsiluka je sramota. Causu je modric bolji od oca i matere zajedno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi