Ne može ni da mrdne: Nerealno je šta 'penzioner' Khabib radi čovjeku od 190 cm i preko 100 kg
Legendarni Dagestanac i dalje je prava mašina (Foto: AFP)

Corey Anderson nije imao šanse

Ne može ni da mrdne: Nerealno je šta 'penzioner' Khabib radi čovjeku od 190 cm i preko 100 kg

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov jedan je od najvećih MMA boraca svih vremena. Legendarni Dagestanac pomeo je konkurenciju i otišao je neporažen s omjerom 29-0 i kao šampion lake kategorije UFC-a.

Iako se tokom karijere borio u kategoriji do 70 kilograma, kružile su priče kako je Khabib Nurmagomedov često znao na treninzima uništavati brojne MMA zvijezde iz mnogo većih kategorija.

Svjedočenja su da ni čuveni Daniel Cormier nije imao nikakve šanse u hrvanju s Khabibom, a sada se pojavila snimka iz dvorane u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje The Eagle pomaže Islamu Makhachevu u pripremama za meč s Dustinom Poirierom.

U dvorani su brojna druga imena iz MMA svijeta. Među njima je i Bellatorov poluteškaš Corey Anderson koji je imao priliku da se isproba s Khabibom u grapplingu i hrvanju.

Dobro će Anderson zapamtiti šta mu se desilo. Iako van oktagona hoda s preko 100 kilograma, te usprkos visini od 191 centimetra, američki borac nije imao previše šanse protiv Khabiba.

20 minuta je Dagestanac radio s Andersonom. Doslovno ga je uništio i pokazao je da je još uvijek istinska zvijer jer Corey nije imao nikakve šanse protiv MMA legende.

Oglasi

Khabib je nakon odlaska u penziju nabio popriličnu kilažu. Na 178 centimetara visine ima nešto više od 90 kilograma. Ipak, usprkos tome on je još uvijek u treningu.

Fizički je Dagestanac još uvijek moćan. Sada ima još više snage, te bi mnogi imali ozbiljne probleme s njim iako je već četiri godine van oktagona.

Corey Anderson je osjetio sve na svojoj koži. 20 minuta doslovno nije mogao mrdnuti od Khabiba i uzalud je činjenica što i on sam izgleda zaista ogromno.

Oglasi

Američki MMA borac je od 2013. godine u profesionalnom MMA svijetu. Odradio je ukupno 25 borbi i ima učinak od 18 pobjeda, šest poraza i jednog no contest meča.

Anderson je godinama bio član UFC-a. Ipak, 2020. godine se odlučio na prelazak u Bellator, gdje je imao šansu da se bori za titulu poluteške kategorije.

Do nje nije uspio doći. Vadim Nemkov je bio bolji od njega, pa je morao sačekati drugu šansu. Dočekao ju je u martu kada je pobijedio Karla Moorea i uzeo je pojas.

U karijeri popularni Overtime ima pobjede protiv dobro poznatih lica kao što su Glover Teixeira. Johnny Walker, Melvin Manhoef, Ryan Bader...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi