Modrić jeste velik, ali Ronaldo je veći: Hrvat poslije meča napravio za njega nesvojstven potez

Susret starih prijatelja

Modrić jeste velik, ali Ronaldo je veći: Hrvat poslije meča napravio za njega nesvojstven potez

Admin Čaušević

Osmijeh na licu, nekoliko razmijenjenih riječi, srdačan pozdrav i onda posebna molba hrvatskog veznjaka. Tako je prošao susret Cristiana Ronalda i Luke Modrića nakon dugo vremena. 

Ronaldo i Modrić su dugi niz godina dijelili svlačionicu u Real Madridu. U međuvremenu su u nekoliko navrata pokorili Evropu i svijet te ostali u sjajnom odnosu.

Nakon dugo vremena Hrvat i Portugalac su se sreli na terenu kao rivali. Bilo je to u Lisabonu na prijateljskom meču reprezentacija u sklopu priprema za Euro.

Iskusni veznjak je uspio zabiti u trijumfu Vatrenih sa 2:1, dok je Ronaldo cijeli meč posmatrao sa klupe sakupljajući energiju za Euro.

Poslije meča Ronaldo i Modrić su se sreli na centru terena, a kapiten Hrvatski je imao nesvojstven potez po završetku utakmice za svog saigrača iz Reala.

U posljednje vrijeme Modrić je navikao da se rivali otimaju za njegov dres i postavljaju mu pitanja nakon meča, ali ovaj put desilo se obratno.

Oglasi

To se odlično vidjelo na meču Lige prvaka protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka kada su se Erlin Haaland i Rodri "otimali" za dres čuvenog Hrvata.

[twitter]https://twitter.com/totalcristiano/status/1799514022548480056[/twitter]

Modrić je bio taj koji je zatražio dres od Ronalda, a Portugalac mu je kazao da će mu majicu dati u svlačionici što je postala uobičajna praksa.

Za fudbalera Reala definitivno je svojstvena situacija da traži dresove od svojih rivala, ali kad je Ronaldo u pitanju napravio je izuzetak, možda i to dovoljno govori o veličini legendarnog Portugalca.

Modrić ispraćen aplauzima portugalske publike; Foto: Pixsell

Inače, u finišu sezone praktično na svom gostovanju kada bi izlazio iz igre Modrić je kao igrač Reala dobijao aplauze od protivničke publike. Ista praksa je nastavljena i u reprezentaciji.

Kada je zamijenjen nakon 55 minuta igre Modrić je prilikom izlaska s terena nagrađen aplauzima portugalske publike, a kapiten Hrvatske je uzvratio istom mjerom.

Bez obzira što će uskoro napuniti 39 godina, osvajač Zlatne lopte je i više nego spreman za Euro u Njemačkoj, vrlo izgledno posljednje veliko reprezentativno takmičenje u karijeri.

Top Komentari

Antidezinformacije
Nije ga tražio dres nego je CR7 pitao njega i Brozu dal će doc kasnije do restorana da se vide ondje.. Novinari bez informacija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi