Dok ga Dalić proziva iz Njemačke, Livaja razmišlja o potezu koji Modriću nije pao napamet
Foto: Pixsell

Na stolu nove ponude

Dok ga Dalić proziva iz Njemačke, Livaja razmišlja o potezu koji Modriću nije pao napamet

Admin Čaušević

I 10-ak mjeseci nakon što je rekao zbogom reprezentaciji Hrvatske Marko Livaja je i dalje tema hrvatskih medija kada je u pitanju njegov odlazak iz Vatrenih. O njemu je opet govorio Zlatko Dalić.

Hrvatska selekcija je već nekoliko dana u Njemačkoj gdje se vrše završne pripreme za prvi duel Eura, odnosno utakmicu sa Španijom u subotu od 18 sati. Iako ga nema u reprezentaciji Livaja je opet spomenut.

O fudbaleru Hajduka govorio je Dalić kazavši da je Livaja bio taj koji je lično donio odluku da više ne igra za Vatrene indirektno poručivši da napadač nije poštovao pravilo porodice koje vlada u taboru nacionalnog tima.

"Ova grupa radi, slijedi što od njih tražimo i rezultat je taj koji daje snagu. Mi zaista funkcioništemo kao jedna obitelj. U njoj se poštujemo", rekao je Dalić te dodao:

"Ja sam uvijek jedan prema svima, ali kad treba donositi odluke i preuzeti odgovornost, onda sam ja prvi. Marko Livaja je sam donio odluku i ja to poštujem."

I dok bi Livaja ispred tv ekrana trebao pratiti nastupe Vatrenih ponovo je aktuelizirana njegov odlazak sa Poljuda i to u novu obećan zemlju za fudbalere, odnosno Saudijsku Arabiju.

Oglasi

Proteklih sedmica se spominjao mogući povratak u Grčku, sve je bilo kratkog daha, dok je sada u igri Saudijska Arabija. Navodno Livaja ima nekoliko ponuda sa egzotične destinacije.

Do sada su brojni hrvatski igrači mamljeni saudijskim novcem, neki mu nisu odoljeli poput Ivana Rakitića i Marcela Brozovića, dok Luki Modriću niti jednom nije palo napamet da potpiše za Saudijce.

Ostaje da se vidi kakvu odluku će donijeti i sam Livaja. Navijači Hajduka se nadaju njegovom ostanku te da u sezonu uđe potpuno zdrav.

Veći dio proljetnog dijela sezone je propustio zbog povrede, ali sada se oporavio i novom treneru bi trebao biti na raspolaganju od prvog treninga.

Potražite više informacija na temu HNL:

Inače, novi trener Hajduka trebao bi postati Silvijo Čabraja nakon što su Splićani dobili niz odbijenica. Najbolnija je svakako bila ona od Ivana Jurića.

Kod Čabraje bi Livaja trebao igrati polušpica u formaciji 4-3-2-1, ali prvo treba sačekati da najdugovječniji trener u HNL-u i zvanično sjedne na klupu splitskih Bijelih kao i definitivnu odluku Livaje da li odlazi ili ostaje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi