Ovo je otac najboljeg veznjaka ikad i već godinama plače za sinom: "Ne mogu da..."

Rijetko se i viđaju

Ovo je otac najboljeg veznjaka ikad i već godinama plače za sinom: "Ne mogu da..."

Admin Čaušević

Već godinama je daleko od evropskog vrha, ali je ostavio neizbrisiv trag i smatra se najboljim veznjakom u historiji. S ocem razgovara uglavnom putem video poziva. Da se savlada neki strah jednostavno ne pomaže sam novac svijeta.

Zahvaljujući platama i pametnim ulaganjima do sada je u karijeri zaradio preko 100 miliona eura, ali jednostavno mu ne pomaže sav novac svijeta da pomogne svom ocu.

Andres Iniesta se smatra najboljim veznjakom u historiji. Sa Španijom i Barcelonom je osvojio sve što se može osvojiti, ali već godinama svog oca ne vidi na tribinama.

Naime, Jose Antonio Iniesta ima strah od letenja zbog čega nije mogao biti sa svojim sinom u nekim od najvažnijih trenutaka u karijeri.

Dok mu je sin igrao u Barceloni na Nou Campu je bio redovan gost i Španiji bi na mečeve znao putovati vozom ili automobilom, dok u inostranstvu nikad nije gledao čuvenog maestra.

Tokom karijere Iniesta je postigao neke od najupečatljivijih golova u historiji fudbala. Posebno se pamti onaj iz 2010. kada je Španiji donio titulu prvaka svijeta.

Oglasi

"To je istina. Ponekad ne mogu do kraja pogledati utakmicu. Budem sam i puštam muziku. Ne mogu to kontrolisati. Taj dan sam bio kod kuće, nisam sišao do kafića gdje su supruga i ostali rođaci gledali utakmicu, sve dok nismo zabili gol."

Iniesta sa ocem 2017. godine dok je veznjak još igrao u Barceloni

"Bile su ostale još četiri minute. Nisam shvatio da je strijelac bio Andres dok nije bilo gotovo. Radost je bila nevjerovatna. Zauvijek ću to pamtiti".

Kada je Iniesta napustio Barcelonu 2018. godine Iniesta senior je bio čak upisao kurseve kako bi savladao aerofobiju, međutim sve je završilo neuspješno.

Proteklih šest godina Iniesta igra u Aziji. Bio je u Japanu, sada je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali njegov otac i dalje nije na tribinama te svog sina gleda preko televizije.

Da između njih dvojice vlada posebna veza potvrđuju i Iniestine riječ dok je bio dječak kada mu je otac kupio prve kopačke.

Oglasi

"Kad sam imao 12 godina, moj otac je štedio tri mjeseca da mi kupi Predator kopačke. Sada imam puno novca, ali svaki put kad pogledam te cipele znam odakle dolazim", ispričao je Andres.

Kada je napuštao Barcelonu Iniestin otac je izrekao rečenicu koja najbolje oslikava koliko će mu početi nedostajati njegov sin. Tako je u konačnici i bilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U Barcelonu je došao s 12 godina, a otišao s 34 godine, kao muškarac. Više mu ne trebam. Možda on treba meni više."

Inače, osim sina Andreasa, Jose Antonio sa suprugom Marijom Lujan ima još jednu kćerku koja se zove Maribel.

Top Komentari

Adrian
Poštovanje za Iniestu, ali brate dragi najbolji veznjak svih vremena je Zinedine Zidane bez ikakve rasprave. To što tkzv novinar ima jaku potrebu da nama uporno pokaže za koga navija to je drugo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi