Burni dani čekaju Beograd, sve počinje danas: Sastanak je zakazan za 11 sati, stigao je i ultimatum!
Beogradska policija će imati pune ruke posla u narednih 10-ak dana

U finalu ABA lige igraju Partizan i Crvena zvezda

Burni dani čekaju Beograd, sve počinje danas: Sastanak je zakazan za 11 sati, stigao je i ultimatum!

Admin Čaušević

Beograd će narednih desetak dana biti na nogama u nekoliko navrata. Košarkaška sezona je ušla u završnicu te u ponedjeljak počinje finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. 

Nakon regularnog dijela sezone Zvezda je prošla prva kroz cilj te će imati prednost domaćeg parketa u finalu. Crveno-beli su odlučili da svoje mečeve igraju u dvorani Aleksandar Nikolić, odnosno popularnom Pioniru.

Prvi meč će se igrati u ponedjeljak, ali finalna serije nije ni počela već su se pojavili prvi problemi i to nakon ultimatuma kojeg je postavio Partizan.

Iz tabora Parnog valjka je saopšteno kako će se u 11 sati obaviti ključni bezbjesnoni sastanak, a ukoliko bi predstavnici Partizana bili fizički ugroženi tokom utakmica odmah će napustiti parket.

"Uoči meča, za ponedjeljak, 13.05. zakazan je još jedan sigurnosni sastanak za 11 sati u sjedištu MUP-a. Od tog sastanka KK Partizan Mozzart Bet očekuje sve precizne informacije u vezi sigurnosnih protokola prije utakmica, za vrijeme utakmica i poslije utakmica, kao i garanciju sigurnosti za sve aktere meča i članove delegacije Kluba.

Naravno, očekuje se i stroga primjena navedenih protokola tokom čitave finalne serije, bez obzira na to koji je Klub domaćin utakmice.

Oglasi

KK Partizan Mozzart Bet je odlučan u stavu da će svako fizičko ugrožavanje ekipe dovesti do napuštanja parketa dok se ne stvore uvjeti za nastavak utakmice", saopštili su iz Partizana.

Crno-beli će svoje domaće utakmice igrati u Stark Areni i to pred 20-ak hiljada gledatelja, odnosno i više nego duplo što će to biti na mečevima kada je domaćin Zvezda.

Zanimljivo da je u nedjelju navečer došlo i do promjene termina finalnih utakmica, tačnije tzv. majstorice ukoliko bude potrebno da se ista i odigra.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Prva dva susreta će se igrati u dvorani Aleksandar Nikolić, a ukoliko bi se serije nakon četiri meča vratila u popularni Pionir onda bi se peti meč igrao 26., a ne 25. maja kao što je ranije planirano.

Glavni razlog za to je činjenica da će FK Crvena zvezda sa svojim navijačima 25. maja nakon meča sa Čukaričkim slaviti titutu prvaka Srbije.

Top Komentari

HamzaVojvoda
@SactownCali hej supak jesi kupio karte da uzivas u atmosferi ebo te sacramento u usta pogana
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti