Partizan u majstorici u Beogradu pobijedio Budućnost i plasirao se u finale ABA lige
Foto: Partizan Mozzart Bet/ Dragana Stjepanovic

U finalu okršaj protiv Zvezde

Partizan u majstorici u Beogradu pobijedio Budućnost i plasirao se u finale ABA lige

Endin Čaušević

Košarkaši Partizana večeras su u Beogradu pobijedili Budućnost u majstorici polufinala ABA lige sa 100:86 i uspjeli su se plasirati u finale.

Partizan i Budućnost odigrali su fantastičnu seriju u polufinalu ABA lige, a na kraju je beogradski klub u majstorici uspio da dođe do pobjede i plasmana u veliko finale.

Prvi meč Partizan je dobio pred svojim navijačima sa 78:67, ali se Budućnost nije predavala i u Pogorici je u sjajnoj utakmici slavila sa 74:73 i izjednačila na 1:1.

Majstorica se odigrala večeras u Beogradu, a Partizan je pokazao da je nivo iznad Budućnosti i uspio je da pobijedi.

Gosti su se dobro držali u prvom poluvremenu. Prva dionica pripala je domaćim sa 23:21, ali je Budućnost u drugoj četvrtili bila sjajna.

Gosti su uspjeli da preokrenu i na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 54:48 za Budućnost. No, na kraju je Partizan u drugom dijelu ubacio i veću brzinu i sve završio.

Oglasi

Domaći tim je treću dionicu dobio sa 25:17, te je u posljednjih deset minuta utakmice ušao sa dva poena prednosti (73:71). No, u posljednjoj četvrtini Partizan je u potpunosti prelomio meč.

Gosti su nakon pet minuta ubacili samo četiri poena, dok je Partizan zabio 18 i vodio je sa 91:75. Na kraju je Partizan četvrtu dionicu dobio sa 27:15, te je slavio s ukupnih 100:86.

Domaće je do pobjede vodio Avramović sa 20 poena, tri skoka i tri asistencije dok su Nunnally i Punter dodali po 19 poena.

U ekipi Budućnosti najefikasniji bio je Ferrell sa 18 poena, a sjajnu utakmicu odigrao je i bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš koji je meč završio s 14 poena, osam skokova i tri asistencije.

U finalu nas očekuje pravi spektakl jer će se za titulu prvaka ABA lige boriti gradski rivali Partizan i Crvena zvezda.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, polufinale:

Partizan - Budućnost 100:86 (23:21, 25:33, 25:17, 27:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi