Crvena zvezda deklasirala Megu
FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

ABA liga, play off

Crvena zvezda deklasirala Megu

Haris Zilić

Košarkaši Crvene zvezde pokazali su silu odmah u prvoj utakmici polufinala play-off serije ABA lige u duelu protiv Mega Basketa.

Crvena zvezda je večeras deklasirala Medu rezultatom 103:73 i povela 1:0 u seriji.

Od početka susreta to je bila jendomsjerna ulica, a Crvena zvezda je svaku četvrtinu dobila rutinski sa osjetljivijom razlikom.

Megu nije slušao ni šut, a Zvezda je jednostavno bila raspoložena i raspucana i sve je rezultiralo rapsodijom beogradskog kluba.

Strijelci kod Crvene zvezde bili su raznovrsni pa se tako niko nije značajno izdavajao.

Kod pobjedničkog tima Giedraitis je zabio 13 poena koliko i Nedović, Thompkins je ubacio 11 poena, po deset poena su ubacili Yago i Teodosić.

Oglasi

U timu Mege izdvojio se Đurišić sa 26 poena, četiri skoka i pet asistencija, a 11 poena je dodao Jelavić uz pet skokova.

Drugi susret ova dva tima na rasporedu je 7. maja, a domaćin je ekipa Mege.

U drugom polufinalnom paru ABA lige, Partizan je poveo sa 1:0 u seriji protiv Budućnosti, a drugi duel ova dva tima igra se u Podgorici također 7. maja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, play-off, polufinale:

KK Crvena zvezda - KK Mega Basket 103:73 (27:20, 25:13, 26:22, 25:18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti