Xabi Alonso nakon novog podviga: "Pogledao sam igrače oči u oči"

Španski trener

Xabi Alonso nakon novog podviga: "Pogledao sam igrače oči u oči"

Eldar Ganibegović

Španski stručnjak Xabi Alonso dao je zanimljivu izjavu nakon što se njegov Bayer Leverkusen ponovo u posljednjim momentima spasio poraza, ali i plasirao u finale Evropske lige.

U revanš utakmici polufinala Evropske lige sinoć su se sastali Bayer Leverkusen i Roma. Na kraju je završeno 2:2.

Roma je bila pred pobjedom. U sedmoj minuti nadoknade Leverkusen je izjednačio preko Stanišića i tako produžio niz utakmica bez poraza na 49 ove sezone.

No, ni trijumf od 2:1 Vučici ne bi značio jer su Apotekari u prvoj utakmici slavili s 2:0, pa bi svejedno prošli u finale.

Zanimljivu izjavu nakon utakmice dao je trener Bayer Leverkusena, Xabi Alonso. 

"Sretni smo što smo u finalu. Kao rezultat toga, igrat ćemo dva finala za sedam dana. Pokazali smo dosta karaktera danas nakon njihovog drugog gola.

Oglasi

Poslije sam pogledao igrače u oči i vidio da žele više. Još uvijek imamo šansu da osvojimo trofej, a moji momci zaslužuju sva tri trofeja", rekao je Xabi Alonso.

Podsjetimo, Bayer Leverkusen je ranije obezbijedio titulu prvaka Njemačke, prvu u historiji kluba, a u igri je još za dva trofeja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvo će 22. maja u Dablinu igrati finale Evropske lige protiv Atalante našeg Seada Kolašinca, koja je izbacila Marseille.

Tri dana kasnije na rasporedu je finale DFB-Pokala. Protivnik Bayeru biti će drugoligaš Kaiserslautern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi