Bayer Leverkusen postavio novi evropski rekord, odmah iza su Benfica, pa Dinamo i Rijeka

Nevjerovatni Apotekari

Bayer Leverkusen postavio novi evropski rekord, odmah iza su Benfica, pa Dinamo i Rijeka

Edmir Škorić

Fudbaleri Bayer Leverkusena imaju nevjerovatnu sezonu i večeras su remijem protiv Rome (2:2) stigli do 49. utakmice bez poraza.

Bayer je ugostio Romu u revanšu polufinala Evropske lige i na kraju je prošao sa ukupnih 4:2. Iako su imali čak dva gola zaostatka, Apotekari su se opet izvukli.

Čak osmi put ove sezone izbjegli su poraz golom u nadoknadi, a ovaj put je strijelac bio Josip Stanišić. Bayerov niz je nevjerovatan, sada su na 49 utakmica bez poraza u nizu, a imaju ih odigrati još pet, tri u prvenstvu, finale Evropske lige protiv Atalante i finale Kupa protiv Kaiserslauterna.

Moglo bi se lako dogoditi da tim Xabija Alonsa odradi kompletnu sezonu bez ijednog poraza, što bi bio apsolutni rekord. Inače, ispod Bayera je Benfica sa 48 uzastopnih utakmica bez poraza u periodu od 1963. do 1965. godine.

Po 45 utakmica bez poraza nizali su hrvatski klubovi Dinamo Zagreb i Rijeka. Modri su to uspjeli tokom sezone 2014/15, a Rijeka u šampionskoj sezoni 2016/16.

Glasgow Rangers ima niz od 44 utakmice bez poraza (1992/93), Juventus od 43 (2011/12), a po 42 Milan i Ajax u sezonama 1991/92, odnosno 1995/96.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Real Madrid je imao najbolji niz u sezoni 2016/17, kada je uvezao 40 mečeva bez poraza, a na istom broju ostala je Crvena zvezda u sezoni 2020/21.

Bayer će za vikend gostovati Bochumu, potom dočekuje Augsburg, pa igra u Dublinu 22. maja finale s Atalantom, a 25. maja finale Kupa sa Kaiseslauternom. Ko zna, moguće je zaista da kompletnu sezonu završe bez poraza.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Oblivion
Kakav ba Dinamo i Rijeka, ili Celtic, Rangers, mikimaus lige. Treba po keoficijentu racunati te pobjede nekako a ne svakoj ligi iste parametre imati. Nije HNL isto kao Bundesliga, niti se trebaju na isti nacina racunati. Bayer odlican, a Xabi obecava kao odlican strucnjak.
1 0
SactownCali
Milina je gledati ovaj Bayer 04, ljudi igraju 90+ minuta I to napdanju za gol vise...., jedva cekam finale i nadam se da osvoje po drugi put UEFA ligu/cup 1988 su igrali protiv Español Barcelona 3:0 izgubili u Barceoni, u Leverkuzenu u drugom dali 3 gola I na penale uzeli Kup uefa....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti