Klafurić: Psihološki teška utakmica; Ćorić: Idemo do kraja odigrati pošteno
FOTO/VIDEO: K .Dedić

Press konferencija nakon utakmice u Mostaru

Klafurić: Psihološki teška utakmica; Ćorić: Idemo do kraja odigrati pošteno

Haris Zilić

Velež je došao na mali korak od plasmana u Evropu naredne sezone savladavši večeras Posušje rezultatom 1:0 na domaćem terenu i već sutra mogu osigurati nastup u Evropi ako Sloga ne savlada Sarajevo.

Po završetku utakmice u Mostaru medijima su se obratili treneri oba tima Dean Klafurić i Denis Ćorić.

"Hvala na čestitkama i čestitam Posušju na dobroj igri. Psihološki je bila teška utakmica jer smo znali da nam pobjeda skoro sigurno donosi Evropu. Taktički smo spremili neka iznenađenja", rekao je Klafurić i dodao:

"Kod 1:0 smo imali prečku i još neke situacije gdje smo mogli utakmicu odvesti u mirnije vode u prvom poluvremenu. Nakon što je Posušje promijenilo ritam igre nismo se dobro adaptirali. Posušje nam je stvaralo prilike u drugom poluvremenu. Nakon toga Haskić je zabio gol i rutinski smo priveli meč kraju."

Nakon toga komentar je dao i trener Posušaka, Denis Ćorić.

"Čestitam Veležu na pobjedi. Što se tiče utakmica, platili smo danak neiskustva, neki momci odrastaju uz ovakve utakmice. Velež posjeduje kvalitetu i sigurno kada pogledate svih 90 minuta zaslužena pobjeda Veleža", istakao je Ćorić i dodao:

Oglasi

"Ostaje žal što neke šanse nismo pretvorili u golove, ali vjerujem da će se to vratiti negdje. Momci su pokazali snagu, treba na ove momke obratiti pažnju i nadam se da ćemo naredne tri utakmice odigrati u ovom ritmu pošteno do kraja."

Kratak komentar utakmice dao i najmlađi akter na terenu momak rođen 2007. godine i prvotimac Posušja, Darko Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo šanse koje nismo iskoristili to nas je koštalo, ali idemo dalje, okrećemo se narednim utakmicama", rekao je mladi Bašić i dodao:

"Koliko god da minuta dobijem, pokazat ću se u najbolje svijetlu. Narednu utakmicu protiv Sloge idemo po tri boda."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi