Velež savladao Posušje i zakoračio u Evropu
FOTO: A. Čaušević

Nova tri boda za Rođene

Velež savladao Posušje i zakoračio u Evropu

Haris Zilić

U 30. kolu WWin lige, Velež je na svom terenu u Mostaru savladao Posušje rezultatom 2:0 i tako došao mali korak do konačnog cilja, a to je plasman u Evropu naredne takmičarske sezone.

Bolji je bio Velež na otvaranju meča, dva kornera su izveli domaći, no nije bilo opasnosti po gol gostiju.

U desetoj minuti velika prilika za goste. Kamenar je šutirao sa 14 metara, no Hadžikić dobro brani.

Slavlje domaćina u 16. minuti. Dobra akcija Veleža, Šturm je lijepo centrirao, a Mlinarić se sjajno snašao pred golom gostiju i pogodio za 1:0.

Velika prilika za Velež u 24. minuti. Haskić petom za Suljića koji je uposlio Vehabovića, no prečka je spasila goste nakon njegovog udarca sa sedam metara.

U 35. minuti poništen je pogodak Haskiću, a do kraja prvog poluvremena bilježimo veliku priliku za Posušje, centaršut s lijeve strane, Kamenar sa sedam metara iskosa šutira, no brani Hadžikić.

Oglasi

Prvo uzbuđenje u nastavku u 50. minuti, zatresla se mreža domaće ekipe, Kamenar je pogodio ali poništen je pogodak zbog ofsajda.

Još jedna velika šansa za goste u 59. minuti. Brković je prvo sjajno šutirao sa 30 metara, Hadžikić brani, na odbijanac je natrčao Petrović, ali golman Veleža sjajno brani.

Nakon propuštenih prilika stiže kazna za goste. U 68. minuti Šturm je upisao svoju drugu asistenciju, a Haskić je pogodio za 2:0.

U 72. minuti nova prilika za Posušake, Petrović je glavom šutirao sa šest metara, lopta ide malo iznad gola golmana Hadžikića.

Do kraja meča nije bilo puno uzbuđenja i Velež je tako došao na mali korak od plasmana u Evropu naredne sezone. Rođeni to mogu i sutra matematički osigurati tri kola prije kraja ako Sloga ne savlada Sarajevo.

Oglasi

WWin liga, 30. kolo:

FK Velež - HŠK Posušje 2:0 (Mlinarić 16', Haskić 68'

Velež: Hadžikić, Pršeš, Hrkač, Suljić, Mlinarić, Alves, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović, Gholami.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Galić, Bekavac, Vrgoč, Brković, Kamenar, Stapić, Marić, Hanuljak, Babić, Lučić, Jenjić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
sad je i nama ugrožena pozicija br.2
0 5
Drakula
Sutra Sarajevo da osigura evropu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi