Denis Ćorić u dvije rečenice objasnio zašto je Velež večeras pobijedio Posušje: "To je razlika"

Izjave trenera nakon meča u Mostaru

Denis Ćorić u dvije rečenice objasnio zašto je Velež večeras pobijedio Posušje: "To je razlika"

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža večeras su pobijedili na svom terenu Posušje sa 2:0 u meču 30. kola WWin lige Bosne i Hercegovine i skoro osigurali plasman u Evropu.

Rođeni su pred svojim navijačima uspjeli da dođu do nova tri boda i sada su već jednom nogom osigurali mjesto u Evropi iduće sezone.

Domaći su do prednosti stigli u 15. minuti kada je Mlinarić zabio gol za 1:0, dok je konačnih 2:0 sredinom drugog poluvremena postavio Haskić.

Nakon utakmice treneri obje ekipe otkrili su svoje utiske, a prvi se obratio trener gostujućeg tima Denis Ćorić.

"Veležu čestitam na pobjedi. Bez obzira na rezultat 2:0 moram momcima čestitati na utakmici. Vidite i sami da Velež ima individualnu kvalitetu, dosta smo šansi kreirali i nismo ih iskoristili, Velež jeste i to je razlika. Imamo još tri kola do kraja i pokušat ćemo ih odraditi maksimalno korektno". rekao je Ćorić za Arena Sport.

Nakon toga riječ je dobio i Dean Klafurić.

Oglasi

"Utakmica koja je došla po nas u momentu u kojem moramo pobijediti zbog Evrope i to smo napravili. Nismo Posušju dopustili njihovu igru, ali kada je to trener njihov prozreo tada su preuzeli primat. Posušje je bilo vrlo opasno do našeg drugog gola kada smo mi rutinski priveli utakmicu kraju", kazao je trener Veleža.

Velež je treći na tabeli sa 52 boda i mostarskom timu potreban je još jedan kiks Sloge Meridian da bi i definitnivno osigurao mjesto u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane Posušje je na petom mjestu sa 41 bodom, te je za klub s Mokrog Doca ovo bio treći uzastopni poraz u prvenstvu.

U narednom kolu Velež gostuje Širokom Brijegu dok Posušje na svom terenu dočekuje Slogu Meridian.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Cestitke Klafuriću na izlasku na evropsku scenu,FORZA VELEŽ
4 0
velez mo
Klaf care ti si mađionicar,ko Koperfild sta si uspio.Uprava MORA dovesti bar 7,8 igraca.Klaf kapa do poda
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi