Šta će biti sa Sinišom Saničaninom? Prvi korak je i više nego jasan

Napušta FK Partizan

Šta će biti sa Sinišom Saničaninom? Prvi korak je i više nego jasan

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok donijet će i promjene za određene bh. fudbalere. Jedan od njih je Siniša Saničanin.

Godine 2020. je kao član Vojvodine po prvi put zaigrao u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i pokazao veliki potencijal, te se smatralo da smo dobili stopera na duže staze.

Svojim sjajnim igrama Siniša Saničanin prvo je zaslužio prelazak u beogradski Partizan, a zatim se špekulisalo da bi mogao napraviti i veći inostrani transfer u zemlje kao što su Portugal ili Turska.

Međutim, kolo sreće je krenulo nizbrdo. Siniša Saničanin odavno nije onaj stari i zbog toga ga ove sezone gotovo nikako nije bilo u dresu Partizana.

Bh. stoper igrao je na samo 713 minuta u devet utakmica u svim takmičenjima, te je to dovoljan pokazatelj koliko se na njega (ne) računa.

Stoga je logičan slijed događaja da na kraju sezone napusti Humsku. Saničaninu ističe ugovor koji neće biti produžen.

Oglasi

Za sada nema naznaka gdje bi 29-godišnji stoper mogao nastaviti karijeru. Jasno je da nakon posljednjeg perioda nije u sjajnoj situaciji.

Podsjetimo, on je dijete Rudara iz Prijedora. Igrao je još za Borac i Mladost iz Lučana prije prelaska u Vojvodinu u ljeto 2017. godine.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao je 23 puta, posljednji put u onoj bruka-utakmici u Zenici u junu 2023. godine kada nas je Luksemburg savladao 2:0 i zatvorio nam vrata direktnog plasmana na EURO u Njemačku.

Tada je smijenjen selektor Faruk Hadžibegić, a Meho Kodro, Savo Milošević i Sergej Barbarez, nisu ga uvrštali na spiskove koje su pravili. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi