Rožman otkrio zašto večeras nije bilo Penarande i Renana: "Nisu došli na trening, ne ide to tako"

Nakon pobjede protiv Zvijezde 09

Rožman otkrio zašto večeras nije bilo Penarande i Renana: "Nisu došli na trening, ne ide to tako"

Esmer Oštraković

Sarajevo je na domaćem terenu ostvarilo pobjedu protiv Zvijezde 09 u okviru 31. kola WWin lige BiH. Nakon preokreta je ekipa Sarajeva slavila sa 2:1.

Iako su na poluvremenu imali rezutlatski zaostatak od 1:0 uspjeli su domaći fudbaleri ostvariti pobjedu i tako matematički izboriti nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Nakon utakmice zadovoljan pobjedom bio je trener Sarajeva Simon Rožman.

"Čestitke igračima na pobjedi i hvala navijačima na podršci. Očekivao sam ovakvu utakmicu. Zvijezda je sada opuštena. Bojao sam se da prvi primimo gol. Imali smo mislim 25 šuteva na gol.

Smirili smo se na poluvremenu, malo ubrzali protok lopte i poboljšali pozicije na terenu. Opet Hamza u vrhunskoj formi. Imamo još dvije utakmice i probat ćemo nastaviti u svom stilu dalje."

Obezbijedili ste plasman u Evropu?

Oglasi

"Nema opuštanja, prva ili zadnja dva kola dužni smo da odigramo maksimalno. Kratke su ljetnje pripreme i igrači su toga svjesni. Mirni smo, igramo dobro. Rješavamo disciplinom i kvalitetom koji imamo smo došli do ovog cilja. Znate šta se dešava u ligi, a na kraju ćemo povući crtu, kada bude kraj."

Penaranda i Oliveira nisu bili u zapisniku večeras?

"Znate vjerovatno šta se desilo ove sedmice. Nisu došli na trening. Dobri su momci, ali ne ide to tako u velikom klubu. Ekipa je ispred pojedinaca i dok sam ja tu želim da su svi jednaki.

Htio bih sakriti informacije, ali nekako mi ne uspijeva cijelu sezonu zadržati sve to. Imamo mnogo toga ispred sebe. Rješavat ćemo to unutar svlačionice.

Bitno je da su igrači fokusirani i da rade svoj posao. Dajem ekipu ispred pojedinaca. Ne mogu sve informacije sakriti i neću vam lagati. Oni se normalno vraćaju i vjerujem da su nešto naučili", rekao je Rožman.

Oglasi

Sa druge strane trener gostiju bio je zadovoljan uprkos porazu.

"Pružili smo jak otpor Sarajevu. Dali su golove iz nekih polušansi. Lakše bi mi bilo da su dali golove iz šansi koje su promašili.

Ponovo smo dali fantastičan gol. Ne znam po koji put u posljednjih četiri ili pet utakmica."

Zvanično ste ispali iz WWin lige BiH.

"Lakše je igrati bez pritiska utakmicu. Vidjelo se to i na igračima. Nalazimo se na posljednjem mjestu. Mislim da je ova ekipa mogla više.

Mislim da bi pokazali dosta više, ali sada je na upravi šta će odlučiti. Meni je drago što sam se vratio u ovaj fudbal. Imam neke kontakte, pa ćemo da vidimo.

Šta je po vama dovelo do ove situacije?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne mogu i glupo mi je odogovriti konkretno na to pitanje. Ima dosta stvari u igri jer igrači su morali da mijenjaju navike. Mora biti disciplinovanija ekipa.

Danas kod prvog gola, polušansa, igrač gubi koncentraciju. To je to, tu vam treba više discipline i koncentracije. Malo se morala i selektirati ekipa. Svaki trener voli dinamičnije igrače. Šta da se radi. Prihvatio sam ovu ekipu. Ne uzimam alibi, prihvatio sam ekipu takva kakva je.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KB9
"Znate vjerovatno šta se desilo ove sedmice. Nisu došli na trening. Dobri su momci, ali ne ide to tako u velikom klubu. A KO TI JE REKAO DA JE SARAJEVO VELIKI KLUB??? Ulozili ste milione i opet ste 4,nesto slicno Arsenalu ??
4 7
Starigrad01
Slaviću onaj dan kad ti ugledamo leđa.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi