Pojavio se video nokauta sudije sa Prve lige FBiH na derbiju Druge lige Sjever
Domaći igrač sa brojem devet prišao s leđa i udario sudiju u glavu

Meč je prekinut, gosti će slaviti za zelenim stolom

Pojavio se video nokauta sudije sa Prve lige FBiH na derbiju Druge lige Sjever

Samir Mlaćo

Prekidom je obilježen jučerašnji derbi Dinama iz Donje Mahale i Radničkog iz Lukavca.

Kod rezultata 0:0 u drugom poluvremenu na navedenom meču Druge lige FBiH grupa Sjever, jedan domaći igrač fizički je nasrnuo na sudiju Kovčića, a isti je naravno odlučio prekinuti meč.

Poslao je igrače u svlačionicu, a gosti će za zelenim stolom slaviti 3:0. Video prilog incidenta možete pogledati u nastavku.

Naše lige imaju posebnu draž: Sudija s Prve lige Juraj Kovčić dobio šaku u lice, a kada je pao na pod onda ga udario...

Posted by Druga liga FBiH Sjever on Thursday, May 9, 2024

U Dinamu su razočarani, a i dalje su lideri na tabeli.

Smatraju da je sudija Juraj Kovčić svojim odlukama provocirao njihove igrače, a ceh je na kraju 'platio' Robert Vincetić koji je i izazvao incident.

Iznijeli su i zaista tešku optužbu da je sudija Kovčić psovkom odgovorio njihovom igraču.

"Našoj seriji bez poraza je došao kraj.

Iako i u ovoj utakmici nismo izgubili na terenu, realno je da će utakmica biti registrirana 0-3 nakon što je naš igrač udario suca Kovčića.

Kao prvo, da ne bude zabune: kao klub maksimalno osuđujemo današnji incident našeg igrača i smatramo da se ovo nije smjelo desiti koliko god su neke stvari bile očite od prve minute...

U jednoj fer utakmici, bez i najmanjeg incidenta, grubog starta, gosti iz Lukavca su imali sve uvjete za igru po jednom jako teškom vremenu gdje se nebo doslovno "otvorilo" već od 10 minute i kiša nije prestajala...

Gosti bolji prvo poluvrijeme ali ne koriste 2-3 odlične šanse.
Od 55-60. minute mi preuzimamo inicijativu, imamo dvije prilike od čega jedna 100%, ali ne zabijamo", navedu iz Dinama u izvještaju meča, ali ujedno i saopštenju vezanom za incident.

Ono što se, osim vremenskih prilika, nije uklapalo u današnju dobru utakmicu, je sudac Kovčić koji je od prve minute jasno dao do znanja po što je došao i svojim odlukama "izluđivao" domaćina.

U 75. minuti, nakon psovke našeg igrača prema njemu zbog nedosuđenog prekršaja, bez razmišljanja daje direktan crveni karton, na opće iznenađenje cijelog stadiona.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Igrač zatim dotrčava do njega, a onda i sudac igraču psuje majku nakon čega ga igrač udara...
Sve skupa, jedan ružan i nepotreban incident, gdje smo ispali naivni i nasjeli na nešto očito pripremljeno...
Izgleda da nekima smeta što jedna Uprava sastavljena od 10-ak mladih ljudi, radi dobar posao i što je dovela klub, koji se par sezona borio za opstanak, da dođe u poziciju da bude možda i prvak.
Što je tu je, glavu gore momci i idemo dalje po svoj cilj...", naveli su iz Dinama.

Radnički će kada slavi 3:0 približiti se vrhu tabele, te tako predstavljati ovu grupu u doigravanju za Prvu ligu FBiH. Lukavčani jedini ispunjavaju uvjete za viši rang, ali moraju biti među pet prvoplasiranih timova.

Top Komentari

SamoSiroki
Nakon psovke našeg igrača daje crveni na čuđenje cijelog stadiona.. Pa šta če mu dat drugo i zašto se čude..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.