Prekinut derbi Druge lige Sjever: Nasrnuo na sudiju i udario ga više puta
Sa današnjeg meča Schreenshot: SAVA TV

Radnički plovi ka doigravanju za viši rang

Prekinut derbi Druge lige Sjever: Nasrnuo na sudiju i udario ga više puta

Samir Mlaćo

Danas su odigrani susreti 25. kola Druge lige FBiH grupa Sjever, a u centru pažnje našao se derbi između Dinama iz Donje Mahale i Radničkog iz Lukavca.

Domaći su lideri, no neće igrati doigravanje jer nemaju odgovarajuće selekcije za eventualni nastup u Prvoj ligi FBiH, dok Radnički mora završiti među prvoplasiranih pet timova i onda će se naći u doigravanju.

Radnički je bio na diobi petog mjesta prije ovog meča, a današnji susret zatim je prekinut kod rezultata 0:0.

Kako su navela službena lica, domaći igrač sa brojem devet, a radi se o Robertu Vincetiću nasrnuo je na glavnog sudiju Juraja Kovčića i više puta ga udario.

Isti nije želio nastaviti meč, te su igrači morali u svlačionicu.

"Prekid utakmice u 75 min, igrač br 9 domaće ekipe nakon dobivenog crvenog kartona- isključenje, nasrnuo na glavnog sudca te ga više puta udario. Opširnije u delegatskom izvještaju", navodi se u zvaničnom izvještaju.

Oglasi

Pravdu na ovom meču dijelio je Juraj Kovčić iz Pruda, a pomoćnici su mu bili Armin Gibić i Mihret Zlatić. Delegat, te ujedno i kontrolor suđenja bio je Zlatan Bećirević iz Mramora.

Iz Radničkog su se kratko oglasili nakon utakmice:

"Prekid utakmice u Donjoj Mahali pri rezultatu 0:0, nakon što je jedan od igrača ekipe Dinama nakon prekršaja udario glavnog sudca današnje utakmice, Juraja Kovčića, službena lica odlučila su da istu prekinu i utakmica neće biti završena.

O konačnom rezultatu utakmice odlučit će Nogometni savez", naveli su iz Radničkog.

Jasno je da će gosti slaviti službenim rezultatom 3:0, a domaći biti žestoko kažnjeni.

I samog Vincetića očekuje žestoka kazna.

Kada Radnički i slavi 3:0, doći će na diobu četvrtog mjesta i tako se približiti doigravanju za viši rang gdje ga očekuju NK Travnik, FK Famos Hrasnica i predstavnik Druge lige Jug.

Top Komentari

mido1921
Ništa novo za Tuzlansku ligu. Samo korida tamo može.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi