Edin Terzić utišao Park prinčeva - Borussia Dortmund u finalu Lige prvaka!
FOTO: EPA

Ostvarili pobjedu i u revanšu

Edin Terzić utišao Park prinčeva - Borussia Dortmund u finalu Lige prvaka!

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru revanša polufinala Lige prvaka u Parizu su odigrale ekipe PSG-a i Borussije Dortmund. Pobjedu od 1:0 i plasman u finale ovog takmičenja ostvarili su gosti iz Njemačke.

Nakon što su u prvoj utakmici na svom terenu slavili sa 1:0, isto su igrači Borussije Dortmund uradili i večeras u gostima, iako se očekivalo da domaći barem postignu gol večeras.

Krenulo je sve šansom za goste u 19. minuti. Ryerson je šutirao, ali lopta ide malo pored gola.

Nakon toga nije bilo prilika sve do 35. minute kada je Adeyemi istrčao sjajnu kontru, dobro je šutirao, ali njegov udarac brani Donnarumma. PSG ništa nije uradio u prvom poluvremenu.

Zicer je na samom otvaranju drugog poluvremena imao Warren Zaire-Emery. Šutirao je sa nekoliko metara, ali je pogodio samo stativu. Igrala se tada 47. minuta.

Oglasi

Samo tri minute kasnije gosti stižu do prednosti. Nakon jednog kornera Hummels je ostao sam i matirao je nemoćnog Donnarummu.

Goncalo Ramos je u 60. minuti mogao poravnati rezultat, ali je propustio veliku priliku. Iz sjajne situacije je šutirao preko gola.

Samo minut kasnije Nuno Mendes šutira sjajno iz velike udaljenosti, ali pogađa desnu stativu. Imali su gosti sreće u ovim momentima.

Zatišje do 80. minute, kada je Mbappe odlčio šutirati, ali je Kobel na sjajan način odbranio njegov udarac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ponovo je Mbappe probao u 86. minuti, ali je pogodio prečku. Dva minuta kasnije probao je vitinha, ali i on pogađa prečku.

Nisu domaći imali sreće na ovoj utakmici, ali to neće previše brinuti Edina Terzića i igrače Borussije Dortmund koji su ostvarili prolaz u finale Lige prvaka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1667575277
Bravo za trenera iz Donjeg Vakufa (Bosna i Hercegovina)
6 0
user1690272632
Kakvo će to finale biti ...Hrvat na Hrvata
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi