Olympiakos preko Aston Ville do finala Konferencijske lige
FOTO: EPA

Ostvarili pobjedu i u revanšu

Olympiakos preko Aston Ville do finala Konferencijske lige

Esmer Oštraković

Nakon pobjede od 4:2 na Villa parku fudbaleri Olympiakosa ostvarili su pobjedu protiv Aston Ville i na svom terenu. Konačan rezultat bio je 2:0 za tim iz Grčke.

Očekivala se dosta bolja utakmica od strane gostujućih igrača koji su večeras totalno podbacili.

Već u 10. minuti svoju prvu priliku domaći igrači pretvaraju u pogodak. Quini je poslao pas prema El Kaabiju koji matira Martineza za vodstvo domaće ekipe.

Prva prilika za Aston Villu na ovoj utakmici viđena je tek u 25. minuti. Douglas Luiz je šutirao iz daljine, ali golman Olympiakosa je to jako dobro odbranio.

Nova prilika za domaće u 37. minuti. Fortounis šutira, ali Martinez je bio na visini zadatka u ovoj situaciji.

Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Bailey, ali je maestralnom paradom Tzolakis odbranio njegov pokušaj.

Ollie Watkins je u 50. minuti promašio veliku priliku. Šutirao je snažno sa vrha kaznenog prostora, ali lopta ide preko gola.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon toga bez prilika sve do 79. minute kada kada El Kaabi postiže gol koji je prvobitno poništen, ali je nakon konsultacija sa VAR sobom odluka promijenjena, te je gol priznat.

Do kraja susreta nije bilo prilika, te je Olympiakos sa ukupnih 6:2 prošao u finale Konferencijske lige gdje će igrati sa Fiorentinom.

Top Komentari

Ecosport
Ispušiše ga Englezi svugdje, a ko fol čitav svijet ubjeđuju da im je liga najjača.
1 0
SactownCali
NBA liga procitana, I sledece godine njih ceka ista bruka.... jedino City valja nesto ostalo je prosjek...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi