Oglasio se i čuveni arbitar po pitanju Bayernovog poništenog gola: "Sudija je trebao da..."

Svoj komentar je dao i De Ligt

Oglasio se i čuveni arbitar po pitanju Bayernovog poništenog gola: "Sudija je trebao da..."

Admin Čaušević

Ostat će mrlja na Realovo izbacivanje Bayerna u Ligi prvaka, četvrto u nizu. Sve zbog kontroverzne sudijske odluke duboku u sudijskoj nadoknadi pri rezultatu 2:1 za Kraljeve. 

Kimmich je poslao dugu loptu, a pomoćni sudija je svirao ofsajd bez da je sačekao kraj akcije te je na taj način napravio veliku grešku jer je De Ligt pospremio loptu u mrežu.

Svoj komentar odmah nakon utakmice dao je nizozemski defanzivac koji je odlučio prozvati poljske sudije na čelu sa Szymonom Marciniakom.

"Ne želim reći da su sudije uvijek na strani Real Madrida, ali ovo je večeras napravilo razliku", rekao je De Ligt te se osvrnuo na preokret Kraljeva u finišu meča.

"Kada mislite da je Real mrtav, oni naprave posljednji udah. Zato su osvojili i 14 puta Ligu prvaka", poručio je reprezentatavic Nizozemske.

Komentar poništenog gola koji je izazvao bijes kod Bavaraca, prije svih Thomasa Mullera, dao je i čuveni španski sudija Eduardo Iturralde Gonzalez koji je angažovan kao sudijski ekspert za madridski list AS.

Oglasi

"Radi se o situaciji za koju nije jasno je li ofsajd ili ne. Ali ne možemo govoriti o poništenom golu jer pomoćnik smatra da je to ofsajd, a sudac je svirao prije nego što je lopta ušla u gol."

"Za sudiju utakmice bilo bi bolje da je pričekao da se cijela akcija završi prije nego što je mahao. Tako bi mogao reagovati i VAR."

Nema sumnje da će ova situacija izazvati dosta kontrovezi posebno u redovima Bayerna, ali će i etiketirati Real Madrid kao klub u čiju korist sudije obično donose diskutabilne odluke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilo kako bilo, rezultat utakmice se neće promijeniti što znači da i je i u četvrtom uzastopnom nokaut obračunu u Ligi prvaka Real eliminisao Bayern.

Kraljeve u finalu na Wembleyu 2. juna čeka duela sa još jednim njemačkim klubom, Borussijom Dortmund koju sa klupe vodi Edin Terzic, sjajni stručnjak bosanskih korijena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Real je jos jednom dokazao zasto su najodvratniji i najlopovskiji klub ikada. Od kad je uveden VAR - kod potencijalnog ofsajda uvijek se pušta akcija do kraja pa se onda gleda VAR, a vec su pokrali i Leipzig. Zasto Vinicius nije dobio crveni za ono protiv Leipziga? Ponisten gol u prvoj? Vecinu liga prvaka su osvojili na krađe. Ovo je Real Madrid koji ubija fudbal, ovo je Kuga koja nemoze bez sudije, ovo je Real koji tjera ljude iz nogometa , veceras je ponovo Sport izgubio bitku sa Mafijom.
7 5
user1615040743
Dajte im odmah trofej da se ne pati niko vise i da ljudi odmore za euro!
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi