Simpatične scene iz Grčke: Originalno "bockanje" navijača Olympiacosa i Aston Ville

Revanš duel polufinala Konferencijske lige

Simpatične scene iz Grčke: Originalno "bockanje" navijača Olympiacosa i Aston Ville

Haris Zilić

U Pireju večeras revanš duel polufinala Konferencijske lige igraju Olympiacos i Aston Villa, a grčki tim donosi prednost od 4:2 iz prvog duela u Birminghamu i ima veliku šansu da se plasira u finale evropskog takmičenja.

Na tribinama legendarnog stadiona Karaiskakis zagrijava se atmosfera i sigurno će biti spektakl.

Ono što raduje sve da nema navijačkih nereda, a pristalice oba tima su se na simpatičan način međusobno "bockali".

Navijači Aston Ville su na stadion došli sa šalom Panathinaikosa najvećeg rivala Olympiacosa u grčkom prvenstvu.

No, domaćini nisu ostali dužni pa su tako navijači Olympiacosa spremili slike sa grbom Birmingham Citya gradskog rivala Aston Ville.

Oglasi

Svakako da su ove scene bile simpatične, a izazvale su i smijeh ostalih navijača koji su ranije ušli na stadion.

Aston Villa ima priliku da postane drugi engleski tim u nizu koji će igrati finale Konferencijske lige, prošle sezone je ovo takmičenje osvojio West Ham.

Sa druge strane Olympiacos je nakon dugo vremena stigao do završnice jednog evropskog takmičenja, a sigurno će imati i dodatni motiv jer se finale igra u Atini na stadionu AEK-a.

U srijedu smo dobili i prvog finalistu Konferencijske lige, a to je Fiorentina koja će tako drugu godinu u nizu igrati finale, prošle godine su poraženi od West Hama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Fiorentina je u polufinalu eliminisala belgijski CLub Brugge.

Prvo izdanje Konferencijske lige osvojila je Roma, drugo izdanje pomenuti West Ham, a vidjet ćemo da li će ponovo Englezi i Italijani igrati za trofej u ovom takmičenju ili će Grci imati svoje minute slave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi