Zvijezda se oglasila poslije penala o kojem se priča
Detalj sa meča u Gradačcu

Da li je sudija Sofić donio ispravnu odluku?

Zvijezda se oglasila poslije penala o kojem se priča

Samir Mlaćo

O jedanaestercu koji je dosuđen u prošlom kolu Prve lige FBiH na meču Zvijezda Gradačac i Gradine Srebrenik mnogo se pričalo u proteklim danima.

O jedanaestercu koji je dosuđen u prošlom kolu Prve lige FBiH na meču Zvijezda Gradačac i Gradine Srebrenik mnogo se priča.

Glavni sudija bio je Aldin Sofić iz Zenice, a pokazao je na bijelu tačku nakon ubačaja sa strane. Sofić je smatrao da je jedan igrač Gradine igrao rukom, a gosti su objavili video bez komentara.

Izazvalo je to brojne rasprave, a odlučili su se oglasiti i iz Gradačca.

Smatraju da je sudija Sofić sa pomoćnikom Amirom Hušidićem donio ispravnu odluku.

Navode i to da se na video vidi da se gosti nisu bunili kod ove odluke.

Oglasi

🚨SAOPŠTENJE ZA JAVNOST S obzirom na to da nam se nečasne radnje stavljaju na teret i mnoštvo medija prenosi “smiješan...

Posted by NK Zvijezda Gradacac on Monday, April 29, 2024

"S obzirom na to da nam se nečasne radnje stavljaju na teret i mnoštvo medija prenosi “smiješan penal u Gradačcu” i slično, a sve to pod uticajem pojedinih timova iz suparničkih tabora.

Dužni smo da obavijestimo što javnost, što naše simpatizere da se mi ograđujemo od bilo kakvih nečasnih radnji, niti želimo sudjelovati u bilo čemu sličnom. Želimo da vjerujemo da su greške u prošlosti na štetu našeg tima plod nenamjernih grešaka.

Svaki tim koji je došao u Gradačac, na Banja Ilidži je prijateljski dočekan i svima su svi uslovi za fer i korektno odigravanje meča. Nadamo se da će ukazano gostoprimstvo koje NK "Zvijezda" Gradačac kao dobar domaćin uvijek upriliči, biti uzvraćeno i na našim gostujućim utakmicama.

Na videosnimku se lijepo uočava kako protivnički igrač udara loptu prvo rukom, a potom mu se odbija od glavu. Da nešto ne štima tokom prvog gledanja snimka iz veće udaljenosti, uvidjeli smo da se igrači iz Srebrenika uopšte ne bune s obzirom da su svjesni da je bio čist penal.

Očito su neki pomiješali nogometna pravila sa pravilima tipa: košarka, rukomet, boks, odbojka", naveli su iz NK Zvijezda Gradačac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treba istaći da Sofić nije delegiran za naredno kolo koje se igra za vikend, a kakvu ocjenu je dobio također nije poznato.

Zvijezda već za vikend gostuje Rudaru iz Kaknja i biće to novi važan meč za tim Mate Neretljaka. Gradina u Srebreniku dočekuje ekipu Stupčanice i domaćima su bodovi potrebni kako bi što mirnije dočekali završnicu sezone.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burazengija
Pa po pokretu glave vidi se da je rukom igrao, pokusavao spustiti glavu na loptu u smjeru ruke.. Samo budale mogu prozivati ljude cist penal.
0 1
SamoSiroki
Nije zvjezda kriva što suci sude smiješne penale.. Šta ona ima s tim..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi