Ancelotti je odbrusio Bavaracima: "Bayern se žali na ofsajd? Ok, onda ćemo se mi žaliti na..."

Italijan se nije suzdržao

Ancelotti je odbrusio Bavaracima: "Bayern se žali na ofsajd? Ok, onda ćemo se mi žaliti na..."

Admin Čaušević

Komentar Carla Ancelottija poslije utakmice polufinala Lige prvaka između Reala i Bayerna sigurno će izazvati dosta pažnje pošto je Italijan poznat kao pravi fudbalski gospodin bez da previše komentariše suđenje.

Real je ponovo izveo pravo malo čudo. Bili su Kraljevi na nogama, a onda je na scenu stupio novi junak. Joselu. Zabio je napadač dva gola u finišu za preokret 2:1 i novo finale.

Susret je obilježila situacija iz sudijske nadoknade kada je poništen gol Matthijsu De Ligtu pošto je sudija Szymon Marciniak signalizirao ofsajd jer je njegov pomoćnik mahao zastavicom ranije od potrebnog.

Ta odluka je izazvala nezadovoljstvo u taboru Bayerna koji su se očekivano žalili na suđenje. Thomas Tuchel je takav potez nazvao apsolutnom katastrofom.

Na pressici poslije meča nije se suzdržao i Ancelotti koji je odbrusio svima u Bayernu pozivajući se na poništen gol Nacha nakon faula nad Joshuom Kimmichom.

"Bayern se žalio na suđenje? Ok. Onda ćemo se mi žaliti na poništeni gol Nacha poslije duela sa Kimmichom. Kimmich je simulirao", kazao je Italijan.

Oglasi

"Ofsajd situaciju je jednostavno za objasniti. Možda nije bio ofsajd, ali je sudija svirao prije gola i mi smo prestali igrati. To je sve".

Inače, Ancelotti je pohvalio svoj tim koji će bez obzira na brojne probleme tokom sezone 2. juna imati priliku da po 15. put postane prvak Evrope.

"Imali smo mnogo problema tokom sezone. Ne samo povrede Courtoisa, Militaa, Alabe, izgubili smo i Viniciusa na dva mjesta. Camavingu i Tchuamenija, ali se nikad nismo žalili, pogledajte gdje smo sada."

Iskusni stručnjak je pohvalio i Joselua koji je sa dva najvažnija gola u karijeri omogućio Kraljevima da 1. juna na Wembleyu igraju veliko finale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Joselu i sebi ima duh ovog tima. Iako nije igrao mnogo ove sezone on nikad ne odustaje", riječi su Ancelottija o novom Realovom junaku.

Podsjećanja radi, Real Madrid je već ove sezone osvojio La Ligu te tako Kraljevi imaju priliku doći do dvostruke krune.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Real je jos jednom dokazao zasto su najodvratniji i najlopovskiji klub ikada. Od kad je uveden VAR - kod potencijalnog ofsajda uvijek se pušta akcija do kraja pa se onda gleda VAR, a vec su pokrali i Leipzig. Zasto Vinicius nije dobio crveni za ono protiv Leipziga? Ponisten gol u prvoj? Vecinu liga prvaka su osvojili na krađe. Ovo je Real Madrid koji ubija fudbal, ovo je Kuga koja nemoze bez sudije, ovo je Real koji tjera ljude iz nogometa , veceras je ponovo Sport izgubio bitku sa Mafijom.
6 7
user1620593935
Na jadan nacin pokusaj da opravda jos jednu krađu. A isti ovaj Ancelotti je srao po Realu 2017 kada su ga sudije pokrale protiv Reala. On je tada bio trener Bayerna
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi