Čelnici Stupčanice u Njemačkoj: Hrgota je 'siguran', ali šta se sprema na ljeto?
Salibašić i Sokolar tokom posjete Njemačkoj i utakmici Furtha: Hrgota neće u Stupčanicu, ali šta se sprema?

Nigerijci iz redova ambicioznog bh. kluba skrenuli pažnju na sebe

Čelnici Stupčanice u Njemačkoj: Hrgota je 'siguran', ali šta se sprema na ljeto?

Samir Mlaćo

U Prvoj ligi FBiH itekako je uzbudljivo. Sloboda drži lidersku poziciju, no sve je otvoreno.

Istovremeno, šansu čeka i NK Stupčanica, klub koji je mnogo napredovao u svakom segmentu u posljednjih par godina. U Olovu rade planski, neće žuriti i nisu željeli staviti pritisak na ekipu te stručni štab.

Prednost Slobode je i dalje pet bodova, sve je otvoreno, pa će biti zanimljivo u završnici sezone.

U Olovu već kuju planove za narednu sezonu, veliki broj igrača je skreno pažnju na sebe, ali s obzirom na uslove koje imaju nogometaši Stupčanice u svakom pogledu, mnogi i neće tek tako napuštati ovaj klub i prihvaćati 'prve pozive' drugih klubova.

Čelnici Stupčanice boravili su u proteklom periodu u Nigeriji, razgovaralo se o mladim nogometašima iz te zemlje, te nastavku saradnju koja je bh. klubu donijela mnoge pozitivne stvari.

Stupčanica u svojim redovima ima čak četvoricu nogometaša iz te zemlje i svi su ostavili pozitivan utisak.

Oglasi

Sportski direktor Stupčanice Sanel Sokolar i direktor kluba Mirsad Salibašić zatim su boravili i u Njemačkoj. 

Pratili su uživo susrete Wehen Wiesbaden - Greuther Furth, te Mainz - Koln, a prisutni su bili i čelnici agencije Goold Soccer.  Kao uspomenu dobili su dres sjajnog Branimira Hrgote, rođenog Zeničanina sa švedskim pasošem. Hrgota će sigurno ostati u Furthu, ali bilo je šala i na račun "eventualnog transfera" u redove bh. kluba iz Olova.

Na prvu vjerovatno agencija koja puno ne znači bh. nogometu, ali radi se zapravo o agenciji koja je realizovala posljednji izlazni transfer iz naše zemlje u Ligu petice, tačnije Bundesligu.

Radilo se o Marijanu Ćavaru koji je sa 19 godina iz Zrinjskog otišao u Eintracht Frankfurt, a Plemići su dobili obeštećenje od 450.000 eura.

Pažnju su već ranije skrenuli iz redova Stupčanice Edwin Odinaka, sjajni bek koji trenutno ima i ponuda iz Wwin lige, ali i Srbije, Austrije...

Odinaka ima tek 20 godina, nastupa na poziciji desnog beka i u dosadašnjem dijelu sezone upisao je 23 nastupa uz dvije asistencije.

Itekako zanimljiv je i drugi Nigerijac Temim Adebayo. Adebayo je upisao 14 nastupa ove sezone i dodao jedan pogodak te dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Šta će izroditi iz posjete čelnika Stupčanice Njemačkoj, ostaje da se vidi, no svakako da je dobra stvar da bh. klubovi, u ovom slučaju Stupčanica, ostvaruju kontakte sa velikim klubovima i prave saradnje.

Stupčanica već sutra gostuje kod Gradine i biće to kvalitetan ispit za izabranike Dženana Zaimovića. Gradina se kući pokazala kao 'tvrd orah' za sve rivale, pa je i sutra očekivati otvorenu i zanimljivu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti