Nastavlja se borba Slobode i Stupčanice - Pejić dijeli pravdu Tuzlacima, Heljić na centru u Olovu

Delegiranje 23. kola prve lige FBiH

Nastavlja se borba Slobode i Stupčanice - Pejić dijeli pravdu Tuzlacima, Heljić na centru u Olovu

Esmer Oštraković

Vikend koji je pred nama donosi i utakmice 23. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojem nas očekuju i neke jako zanimljive utakmice.

Stupčanica i Sloboda nastavljaju svoju borbu za plasman u WWin ligu Bosne i Hercegovine, a jako je zanimljivo i na dnu tabele u borbi za opstanak u ligi.

Sada je poznato i delegiranje za utakmice 23. kola Prve lige FBiH.

Na centru u Olovu u utakmici između Stupčanice i Budućnosti iz Banovića biti će Senad Heljić iz Sarajeva, a njemu će asistirati Mirza Tičić, također iz Sarajeva, te Sehmin Hakaović iz Buturović polja. Četvrti sudija je Goran Kolobara iz Mostara.

Ekipa Slobode gostuje kod fenjeraša Mladosti i sve osim pobjede Tuzlaka bilo bi veliko iznenađenje. Ovu utakmicu sudit će Mario Pejić iz Gruda.

Njegovi asistenti na ovom susretu su Josip Begić iz Posušja, te Adnan Ibrahimović iz Brčkog. Četvrti sudija je Ilija Orkić iz Matića.

Oglasi

U borbi za opstanak Radnik će u Hadžićima dočekati ekipu Jedinstva iz Bihaća. Utakmica je ovo u kojoj ni jedna ekipa nema pravo na kiks. Sudija će biti Emir Spahalić iz Mostara. Pomoćnici su Semin Mamela iz Breze, te Selmin Osmančević iz Zenice. Četvrti sudija je također iz Zenice, a radi se o Ajdinu Baručiji.

U Goraždu će snage odmjeriti istoimeni domaćin sa ekipom BFK Simm-Bau. Glavni sudija je iz Banovića, a radi se o Benjaminu Berbiću. Asistenti su mu Antonio Marčinkog iz Čitluka, te Enisu Đuloviću iz Tuzle. Četvrti sudija je Mate Bilić iz Ljubuškog.

Utakmicu između Gornjeg Rahića i TOŠK-a sudit će Juraj Kovčić iz Pruda, a pomagat će mu Amrudin Zaimović iz Novog Travnika, te Marko Brezović iz Kostrča. Četvrti sudija je Ernad Korman iz Bugojna.

U Zenici će svoju utakmicu igrati Čelik i Bratstvo, a na centru će biti Emir Omerhodžić iz Sarajeva. Pomoćnici su Edis Trklja također iz Sarajeva, te Anis Kalajdžić iz Mostara. Četvrti sudija je Semir Sarajkić iz Sarajeva.

Utakmicu između Tomislava i Rudara sudit će Igor Popović iz Busovače. Pomoćnici su Matej Bevanda iz Čitluka, te Senad Aleta iz Goražda. Četvrti sudija je Deni Ćatibović iz Sarajeva.

Komšijski derbi između Zvijezde i Gradine sudit će Aldin Sofić iz Zenice, a pomagat će mu Amir Hušidić iz Podzvizda, te Edin Zjakić iz Bihaća. Četvrti sudija je Samir Kapo iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Delegiranje 23. kola Prve lige FBiH

Stupčanica - Budućnost (Senad Heljić)
Mladost - Sloboda (Mario Pejić)
Radnik - Jedinstvo (Emir Spahalić)
Goražde - BFK Simm Bau (Benjamin Berbić)
Gornji Rahić - TOŠK (Juraj Kovčić)
Čelik - Bratstvo (Emir Omerhodžić)
Tomislav - Rudar (Igor Popović)
Zvijezda - Gradina (Aldin Sofić)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi