De Ligt se sinoć sam uvjerio: "Imao sam dilemu ko je najbolji na svijetu, više nemam"

Stoper Bayerna priznao

De Ligt se sinoć sam uvjerio: "Imao sam dilemu ko je najbolji na svijetu, više nemam"

Edmir Škorić

Bayern će sezonu završiti bez trofeja nakon što je sinoć u Madridu izgubio o Reala sa 2:1 u revanš meču polufinala Lige prvaka.

Bayern je u Minhenu odigrao 2:2 sa Realom, a u Španiji je vodio do samog finiša sa 1:0. Međutim, Joselu u 88. i 91. minuti donosi preokret Kraljevima, koji će 1. juna protiv Borussije Dortmund igrati za trofej, a Bavarcima ostaje žal za propuštenom prilikom.

Dosta se govorilo o detalju iz nadoknade kada je dosuđen ofsajdi poništen gol Bavaraca za 2:2. Pomoćnik Szymona Marciniaka, Tomasz Listkiewicz, podigao je zastavicu. Nije sačekao kraj akcije, zbog čega VAR nije mogao da razmotri situaciju.

Usporeni snimci su pokazali da je Rudiger držao De Ligta i Kanea na ivici ofsajda pa je je upitno da li je gol Bayerna trebao biti uopšte poništen. Matthijs De Ligt je bio "strijelac" gola koji je poništen.

Koliko god im je bilo teško, Bavarci su se ipak dan kasnije pomirili s odlukom poljskih sudija i svjesni su da će ovu sezonu završiti bez ijednog trofeja.

Oglasi

De Ligt je kao i kompletna odbrana Bayerna bio pod velikim pritiskom od navale Reala, a Nizozemac je sada otkrio ko je po njemu najbolji na svijetu.

"Imao sam prije dilemu ko je najbolji, više nemam. On je nevjerovatan igrač, mislim da je za mene najbolji na svijetu. Izuzetno je brz, dobar s loptom, može zabijati golove i u situacijama jedan na jedan, nema boljeg od njega na svijetu", kazao je De Ligt opisavši brazilskog napadača Viniciusa.

Vinicius sinoć nije postigao pogodak, no bio je stalna prijetnja Bayernovom golu i naravno dao je veliki doprinos u još jednoj velikoj pobjedi Madriđana, koji idu prema rekordnom 15. naslovu Lige prvaka.

De Ligt je sinoć odmah nakon utakmice govorio i o spornom trenutku i poništenom golu.

"Ako je ofsajd, onda je ofsajd, ali mi smo napravili pravila u fudbalu i pravilo kaže da ako nije čist ofsajd, što nije, morate da nastavite da igrate", rekao je De Ligt, pa nastavio:

Oglasi

"Ako odete u posljednjem trenutku i ovako zviždite, mislim da je ovo velika greška i velika sramota. Da li je ofsajd ili ne, ne znam, možete to provjeriti, ali ako ne provjerite kako možete vidjeti. Drugi gol Joselua, Rudiger je skoro takođe u ofsajdu."

"Linijski sudija mi je rekao da mu je žao što je pogriješio. Ne dobijam ništa za to. Na kraju, nisam tip osobe koja želi da krivi sudiju za poraz ili pobjedu, tako da Real Madrid zaslužuje prolaz jer je pobijedio 2:1, ali ako je to pravilo, to je pravilo, i to je jedino što mogu reći o tome", smatra Nizozemac i zaključuje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mi smo Bayern Minhen i nismo osvojili ništa. Danas je bila posljednja prilika da napravimo zaista dobru sezonu i izgubili smo. Ponosan sam na borbu koju smo danas prikazali jer nije lako igrati ovdje, ali na kraju nismo dobili ništa tako da to nije baš Bayern Minhen. Zaista sam razočaran ovom sezonom pa se nadam da ćemo sljedeće sezone biti bolji."

Bayern se tako oprostio i od posljednjeg trofeja. Prethodno mu je titulu u Bundesligi "ukrao" Bayer Leverkusen, izgubio je meč Superkupa od Leipziga, a od niželigaša Saarbruckea ispao u ranoj fazi Kupa Njemačke.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Danas igra Bosna I Portugal u rukomotu baraz..., ovi nasi ni rijeci o toj utakmici, ocigledno imaju plan da sto manje pisu o BiH a sto vise o Srbima, Hrvatima I Spancima... ni Kicker nepise ovakve gluposti kao ni Srpski portali ili cak Spanski...
1 0
Ecosport
Yebalo ti odvratno vnago iz Brazila mater.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi