Nakon slavlja stigao "šamar realnosti" - Jedan od ključnih igrača propušta finale Lige prvaka?

Carlo Ancelotti i Real Madrid u problemu

Nakon slavlja stigao "šamar realnosti" - Jedan od ključnih igrača propušta finale Lige prvaka?

Esmer Oštraković

Fudbaleri Real Madrida sinoć su uspjeli ostvariti veliki preokret protiv Bayerna iz Minhena, te na taj način izboriti plasman u finale Lige prvaka.

Iako je Bayern imao prednost na Santiago Bernabeuu, Real Madrid je u posljednjih nekoliko minuta utakmice napravio veliki preokret.

Junak preokreta domaćeg tima bio je Joselu koji je postigao oba gola za tim iz Madrida, te je na taj način odveo ovaj klub u finale ovog takmičenja.

Tako ovaj klub sada ima priliku da osvoji svoji petnaesti trofej Lige prvaka, a u finalu ih čeka još jedan njemački tim. Radi se o Borussiji iz Dortmunda.

Ipak, uoči finala koje će biti odigrano 1. juna na Wembleyju stigle su nešto lošije vijesti za sve u Real madridu.

Oglasi

Naime, Francuz Aurelien Tchouameni nalazi se pod velikim znakom pitanja kada je riječ o nastupu u finalu Lige prvaka, a razlog je povreda koju je doživio na utakmici protiv Bayerna.

"Aurelien Tchouameni zaradio je povredu u lijevom stopalu. Još uvijek se čeka na zvanično saopštenje o tome koliko će biti van terena.

Još 23 dana ostala su do finala Lige prvaka", napisao je Fabrizio Romano.

Nakon utakmice malo je o tome govorio i Carlo Ancelotti.

"Desilo se ponovo. Nešto što se desilo ranije, sada se desilo ponovo. Takav je život. Kada je riječ o utakmici, navijači su nas nosili.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Stadion je bio pun, atmosfera nevjerovatna, a igrači kao da su letjeli. Igrali smo dobro, bila je tešjka utakmica, ali imali smo kontrolu. Nismo gubili glavu ni kada smo primili gol", rekao je Ancelotti, te je dodao:

"Hvala svim navijačima. Nisam ni zamislio da smo sposobni da uradimo nešto ovako. Ali, sada smo u finalu. Sada slavimo, slavimo i titulu u Primeri. Jedva čekam slavlje", završio je Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti