Otkriveno šta je Ancelotti nakon meča sve rekao Daviesu: "Natjerao si me na najgore"

Zanimljiv susret

Otkriveno šta je Ancelotti nakon meča sve rekao Daviesu: "Natjerao si me na najgore"

Edmir Škorić

Real Madrid je u nevjerovatnoj završnici savladao Bayern sinoć sa 2:1 i tako se plasirao u novo finale Lige prvaka. Prvog dana mjeseca juna Madriđani će u Londonu na stadionu Wembley odmjeriti snage sa Borussijom Dortmund.

U prvoj utakmici koja je prije devet dana odigrana u Minhenu bilo je 2:2, a Real se sinoć našao u nezavidnoj situaciji kada je Alphonso Davies zabio golčinu za 0:1 u 68. minuti.

Gol Kanađanina zaledio je Santiago Beranbeu, ali je Joselu u 88. i 91. minuti pogađao za veliki preokret Reala i za priliku da opet osvoji Ligu prvaka.

Davies, igrač za kojeg se bori Real Madrid, odigrao je još jedan vrhunski meč i pokazao je da je neuhvatljiv i da je jedan od najboljih bekova na svijetu.

Carlo Ancelotti mu je nakon meča čestitao i poručio: "Natjerao si me na ono najgore - da patim, ali taj gol je bio zaista fantastičan. Svaka ti čast", rekao je Ancelotti Kanađaninu.

Oglasi

"Sretno... osim ako se prije ne vidimo", završio je Ancelotti govoreći Daviesu, koji bi za nekoliko mjeseci mogao nositi bijeli dres.

Kylian Mbappe je već dogovorio dolazak u Madrid na kraju sezone, jer mu krajem juna ističe ugovor s PSG-om kojeg nije želio produžiti, a već neko vrijeme Kraljevi se nadaju da će potpisati i Daviesa.

Ovaj 23-godišnjak ima ugovor do ljeta 2025. godine i Bayern je u iskušenju da ga proda kako ne bi došao u situaciju da ga izgubi bez odštete, što je recimo bio slučaj i sa Davidom Alabom, koji je također iz Minhena otišao u Madrid.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Bayernu će pokušati ipak da nagovore fudbalera na ostanak, ali sve su prilike da ćemo i njega naredne sezone gledati u moćnom sastavu Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi