Bayern nije pozvao svoju legendu na utakmicu, a onda je Perez pokazao zašto Real zovu Kraljevima

Tako to rade veliki timovi

Bayern nije pozvao svoju legendu na utakmicu, a onda je Perez pokazao zašto Real zovu Kraljevima

Edmir Škorić

Iako je apsolutna legenda Bayerna, njegov klub ga nije pozvao večeras na utakmicu polufinala Lige prvaka, ali je dobio priliku da je prati uživo zahvaljujući Real Madridu.

Veliki evropski klubovi imaju običaj da na svoje važne utakmice pozovu istinske legende i one koji su u prošlosti dali značajan doprinos klupskim uspjesima. No, Bayern je odlučio jednu takvu legendu ignorisati, ali na njegovu sreću Real je prepoznao veličinu i uputio mu poziv da na Santiago Bernabeu večeras prati fudbalski klasik.

Naime, Real Madrid je uputio poziv bivšeg golmanu Bayeran Oliveru Kahnu. Njemački Bild tvrdi da bundesligaš nije pozvao čovjeka koji je njegov dres nosio više od 600 puta u 14 godina, a razlog je ne baš lijep rastanak prošle godine.

Nakon što je bio u Bayernu, Kahn se pridružio upravi kluba kao glavni izvršni direktor. No prošle godine je otpušten sa svoje uloge zajedno s nekadašnjim saigračem Hasanom Salihamidžićem.

Kahn i Salihamidžić otpušteni su na kraju prošle sezone unatoč osvojenoj tituli

Zamijenio ga je Jan-Christian Dreesen nakon odluke nadzornog odbora kluba. Kahn je dobio otkaz ubrzo nakon Bayernovog trijumfa u Bundesligi prošle sezone.

Oglasi

U saopštenju na službenoj stranici kluba stojalo je: "Oliver Kahn više nije izvršni direktor FC Bayern Munchen AG. Hasan Salihamidžić također će biti zamijenjen na mjestu člana uprave za sport. Ovo je odlučio nadzorni odbor kluba".

54-godišnji Kahn svakako zaslužuje da bude na utakmici večeras, a zahvaljujući Real Madridu, moći će da uživo prati i bodri svoj bivši tim nadajući se da će izboriti finale.

Prvi duel prije osam dana u Minhenu je završen rezultatom 2:2, tako da je još uvijek sve otvoreno prije večerašnje utakmice.

U Njemačkoj se nadaju njemačkom finalu, nakon što je sinoć Borussia Dortmund izbacila PSG u prvom polufinalu, ali kladionice ipak veće šanse za prolaz daju Realu, koji juriša čak 15. titulu u ovom takmičenju.

Oglasi

Upravo su Bayern i Real timovi sa najviše međusobnih mečeva u Ligi prvaka i uglavnom se radilo o neizvjesnim mečevima sa pregršt uzbuđenja, što bi trebao da bude slučaj i večeras.

Tuchel otkrio od kojeg igrača Reala najviše strahuje: "S pritiskom se nosi bez ikakvog napora"

Tokom razgovora s novinarima Thomas Tuchel je otkrio od kojeg igrača Reala najviše strahuje. U pitanju je Nijemac Toni Kroos koji je i u prvom duelu bio na vrhunskom nivou.

"Toni je već dugi niz godina ključni igrač Reala. Ne možete ga dovoljno pohvaliti. Nosi se s pritiskom bez napora. On dominira ritmom igre. Spremni smo na to i nadamo se da smo zrno pijeska u njegovom stroju za dodavanje."

"Ali ne igramo samo protiv Tonija, igramo protiv cijelog tima koja je jako dobro uvježbana. Igra im je vrlo raznolika tako da je pred nama težak zadatak."

Tuchel je govorio i o detaljima kako je pripremao svoju ekipu za utakmicu protiv vrhunske ekipe kao što je Real Madrid.

"Cijele pripreme su sadržajne. Ne govorimo o mitu. Bernabeu je jedan od najtežih stadiona za pobijediti, ali nije nemoguće. Odigrali smo jako dobru prvu utakmicu, ali nažalost nismo pobijedili", rekao je trofejni trener.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na pitanje o favoritu u revanš meču 50-godišnjak je dao minimalnu prednost novom prvaku Španije.

"Zbog prednosti domaćina možda je 51 posto za Real. Kad dan prije ovakve utakmice sretneš Emilija Butraguena i on te prepozna, to je nešto posebno. To je naravno jedan od najvećih klubova na svijetu. Mi smo također veliki klub u Evropi. Zato je i velika utakmica. Igramo polufinale da bismo došli do finala. Sutra igramo za Wembley i ništa više."

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Real nek prvo pazi na svoje legende tipa Raul, Casillas i ostali...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi