Epska reakcija Mbappea nakon pitanja hoće li navijati za Real protiv Bayerna

Francuz u centru pažnje nakon PSG-ove eliminacije

Epska reakcija Mbappea nakon pitanja hoće li navijati za Real protiv Bayerna

Edmir Škorić

Sva svjetla reflektora nakon eliminacije PSG-a od Borussije Dortmund pripala su Kylianu Mbappeu, koji je svoju posljednju noć Lige prvaka s pariškim klubom doživio na Parku prinčeva.

Mbappe je u dva meča polufinala Lige prvaka protiv Borussije bio gotovo nevidljiv. Jedan od najboljih svjetskih fudbalera skoro ništa nije napravio, pa je PSG ostao bez finala na kultnom londonskom Wembleyu, gdje će se na kraju naći neočekivano sastav iz Dortmunda.

Za Mbappea je ovo bio posljednji meč u Ligi prvaka u dresu PSG-a. On je već najavio odlazak iz Parza na kraju sezone i svi očekuju da od ljeta bude član Real Madrida.

A upravo će španski velikan večeras ugostiti Bayern u revanšu drugog polufinalnog para. Prvi duel odigran na Allianz Areni završen je rezultatom 2:2, tako da je sve moguće, mada kladionice favoritom smatraju Kraljeve pod vodstvom Carla Ancelottija.

Mbappe, koji će svakako pratiti večeras svoj po svemu sudeći budući klub, dobio je pitanje u Mixed zoni nakon meča sa Borussijom o tome da li će navijati za Real.

Oglasi

Kada ga je novinar pitao da li će navijati za Real Madrid u dvoboju protiv Bayerna na Bernabeuu ove srijede, napadač je zakolutao očima i odlučio napustiti Mixed zonu nakon što je ostavio izraz na licu koji je sve govorio.

Zvijezda PSG-a je prethodno u razgovoru s novinarima priznala kako "sezona nije loša s obzirom da je došlo puno novih i mladih igrača".

Francuz je preuzeo odgovornost i poručio: "Pokušao sam pomoći svojoj ekipi najbolje što sam mogao, ali nisam učinio dovoljno. Kada govorimo o tome da budem učinkovitiji u napadu, mislim da sam ja taj na meti. Ja sam tip koji bi trebao davati golove i biti odlučujući".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mbappe je ove sezone osvojio s PSG-om Ligue 1, igrat će i finale Kupa, no naslovi u Francuskoj nisu nešto što već nije osvajao, dok na Ligu prvaka čeka već godinama, otkako igra profesionalno fudbal. Upravo to je jedan od razloga zašto je odabrao Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi