Luda noć! Bayern, Barcelona i Juventus našli nove trenere, a Kevin De Bruyne novi klub

A sezona još nije ni gotova

Luda noć! Bayern, Barcelona i Juventus našli nove trenere, a Kevin De Bruyne novi klub

Admin Čaušević

Nekoliko interesantnih vijesti stiže za fudbalske pijace, a da sezona nije ni gotova. Izgleda da je niz evropskih velikana riješilo trenerske brige za novu sezonu, dok i Kevin De Bruyne pakuje kofere za nova iskustva.

Najviše poteškoća sa pronalaskom novog trenera imao je Bayern. Bavarci su dobili nekoliko odbijenica. Najveća želja je bio Xabi Alonso, ali nakon njegovog "ne" uslijedile su alternative. Čak im se zahvalio i Ralf Rangnick.

Ipak, izgleda da je sve riješeno u srijedu navečer nakon što su stigle potvrde iz Njemačke, Engleske i Belgije da će Vincent Kompany od sljedeće sezone biti trener najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Kompany se trenerskim poslom bavi od 2019. godine. Uradio je odlične stvari s Burnleyom, ali je svejedno uspio ispasti iz Premiershipa ove sezone. Njegov izbor definitivno dolazi kao iznenađenje.

Pregovori između Bayerna i Burnleya su uveliko u toku jer Belgijanac ima ugovor do 2028. godine, a povratnik u Championship nema namjeru praviti prepreke Kompanyju za transfer.

Novog trenera izabrala je i Barcelona. Izbor je pao na Hansija Flicka s kojim su navodno u srijedu veoma pozitivan sastanak održali Deco i Bojan pa je Nijemac označen kao najbolji kandidat da naslijedi Xavija.

Oglasi

Katalonci su nedavno dogovorili ostanak Xavija na klupi, ali nakon posljednjih dešavanja došlo je do preokreta i vrlo je izvjesno da legendarni fudbaler broji posljednje dane na klupi Blaugrane.

Vincent Kompany će pomalo iznenađujuće postati novi trener Bayerna

Ključan sastanak je na programu sljedeće sedmice. Ukoliko Xaviju bude uručen otkaz na klupu stiže Flick koji je radio odličan posao u Bayernu. Jedno vrijeme je bio i selektor Njemačke.

Potragu za novim trenerom najbrže je okončao Juventus. Maxu Allegriju je nakon ispada u finalu Kupa Italije uručen otkaz, a njegov nasljednik će biti Thiago Motta.

Motta će tokom dana saopštiti odluku čelnicima Bologne da odlazi u redove Stare dame gdje će imati platu od 5 miliona eura po sezoni.

Šlag na tortu u vidu lude noći na fudbalskoj pijaci stigao je o narednoj destinaciji Kevina De Bruynea. To neće biti Saudijska Arabija kako se to do sada nagađalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od najboljih veznjaka današnjice je navodno dao zeleno svjetlo svojim predstavnicima za pregovore sa klubom iz MLS-a, San Diegom.

Već neko vrijeme se nagađa o odlasku Belgijanaca iz Manchester Cityja, a čini se da je predstojeće ljeto pravi trenutak za to.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Ovo je gore od zute stampe samo se nagađa a nigdje istine
0 0
kaliopi
jel KDB ima novi klub il je NAVODNO dao zeleno svjetlo, joj jeste ludi dede mi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi