Je li to isti čovjek? Nerealno kako izgleda Livaja u danima kad je na klupu Hajduka stigao Gattuso

Fotogarfija kruži društvenim mrežama

Je li to isti čovjek? Nerealno kako izgleda Livaja u danima kad je na klupu Hajduka stigao Gattuso

Admin Čaušević

Gennaro Gattuso je novi trener Hajduka. To po automatizmu znači da više u svlačionici Bijelih neće biti privilegovanih i zaštićenih, pogotovo ako se u obzir uzme karakter i način rada legendarnog Italijana.

"Livaja -20 kg", je komentar jednog od navijača Hajduka koji je privukao najviše pažnje na objavu splitskog kluba da je za novog trenera Splićana imenovan Gattuso.

Kakav je bio kao igrač takav je i kao trener. Jako srčan, ali i autoritativan. Nema sumnje da će Gattuso svoj način rada nametnuti i na Poljudu. Uglavnom, radi se o treneru kakav je možda i bio potreban svlačionici Bijelih.

Italijan je tip trenera koji ne trpi nerad ne toleriše nedisciplinu te mu igraju oni koji zaslužuju, ali u svakoj prilici nastoji da zaštiti svoje igrače.

Bit će zanimljivo vidjeti kako dolazak Gattusa podnijeti Livaja koji je najveća zvijezda Splićana uz Ivana Perišića, među većinom navijača Hajduka je nedodirljiv i vođa je na terenu.

Livaja se u finišu sezone suočio sa određenim kritikama, ali i fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama u danima kada je Gattuso imenovan za novog trenera Hajduka mu svakako ne ide u prilog.

Oglasi

Naime, "desetka" Hajduka se fotogafisala sa grupicom mladih navijača. Ono što je najviše skrenulo pažnje Livajin izgled i djeluje da ima višak kilograma.

Iskusni napadač u finišu sezone nije igrao zbog problema s povredom, pa je izgleda višemjesečno neigranje na njega ostavilo traga.

Prema određenim najavama Livaja bi start nove sezone trebao dočekati potpuno spreman što je od krucijalne važnosti za Hajduk pošto se radi o vanserijskom fudbaleru za okvire SHNL-a.

Početak priprema Bijelih je iza ugla pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će proteći prvi susret Livaje i Gatussa koji u Split stiže početkom sljedeće sedmice kada će biti i zvanično predstavljen.

Oglasi

Unazad sedmicama Livaja se povezuje sa odlaskom iz Hajduka. Opcija povratka u Grčku je propala, dok su sada u igri navodno klubovi iz Saudijske Arabije. Ali je upitno da li će doći do transfera.

Inače, novi sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić je proteklih sedmica najavio da Livaju u novoj sezoni čeka i nešto drugačija uloga na terenu.

Lider Splićana više neće biti najistureniji fudbaler na terenu već bi trebao igrati na poziciji polušpica što sa sobom donosi i veću defanzivnu odgovornost.

Preostaje da se vidi kakvi su u planovi Gattusa sa Livajom. Italijan je sigurno dobro upoznat sa njegovim kvalitetima, ali i utjecajem na navijače i svlačionicu. 

Potražite više informacija na temu HNL:

Karizmatičnom stručnjaku sigurno ne bi odgovaralo da već na startu mandata izgubi čovjeka koji je vođa svlačionice pa možda i na kraju ispoštuje Kalinićevu najavu.

Podsjećanja radi, neigranje je uticalo i na Livajinu tržišnu vrijednost pa 30-godišnjak sada vrijedi 5 miliona eura, umjesto dosadašnjih 6.5 miliona.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi