Kimmich u tunelu trčao za Kroosom samo da mu kaže jednu stvar: "Toni, u prvom dijelu si..."

Dvojica njemčakih reprezentativaca

Kimmich u tunelu trčao za Kroosom samo da mu kaže jednu stvar: "Toni, u prvom dijelu si..."

Admin Čaušević

Bayern i Real su odigrali veoma uzbudljiv i kvalitetan prvi polufinalni duel Lige prvaka. Na kraju je završeno 2:2 što je na neki način bio i realan ishod utakmice pa su karte pred revanš duel u Madridu potpuno opravdane.

Prvo poluvrijeme duela na Allianz Areni je potpuno obilježio Toni Kroos koji je upisao magičnu asistenciju Viniciusu između odbrane Bayerna te tako ponovo oduševio fudbalski svijet.

"Kroos uvijek olakšava stvari. Napravio mi je gol, ali sam sretan s nivom ekipe. Mnogo treniramo zajedno. Znam Tonija dobro i on zna mene. Sretan sam zbog dva gola", kazao je Vinicius u zahvalnici svom saigraču.

Njemački veznjak je čak i prstom pokazao brazilskom napadaču u kojem smjeru da se kreće te gdje će dobiti loptu, ali odbrana Bavaraca svejedno nije uspjela ništa uraditi.

Gledajući prvo poluvrijeme Kroos je imao 48 dodavanja, a samo jedno je bilo neuspješno. Dobio je četiri duela te osvojio četiri lopte pa potez Joshue Kimmicha uopšte ne predstavlja iznenađenje.

Naime, prema izvještajima novinara sa lica mjesta Kimmich je tokom pauze otrčao prema svom sunarodnjaku samo kako bi mu rekao jednu stvar.

Oglasi

"Toni, uništio si nas u prvom dijelu", navodna je rečenica koju je Bayernov univerzalac rekao svom novom-startom reprezentativnom kolegi te ga je tom prilikom i zagrlio.

Kimmichov gest prema iskusnijem i starijem rivalu je zapravo sjajan pokazatelj kakvu reputaciju Kroos uživa u svijetu fudbala.

Ipak, u drugom poluvremenu Kroos nije bio toliko produktivan kao u prvom, a nakon 75 minuta igre Carlo Ancelotti ga je odlučio izvesti iz igre.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na startu drugog dijela sa dva brza kola preko Sanea i Kanea Bayern je uspio i da preokrene rezultat, dok je konačnih 2:2 postavio Vinicius golom iz penala u finišu utakmice.

Gledajući šta su obje ekipe prikazale u prvom susretu jasno je da će i madridski duel u srijedu 8. maja biti istinski spektakl.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Jel mu na njemačkom reko ili na švabskom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi