Vinicius je zabio i istog trena postao nebitan: Svi igrači Reala su šprintali ka drugom čovjeku

Toni Kroos na djelu

Vinicius je zabio i istog trena postao nebitan: Svi igrači Reala su šprintali ka drugom čovjeku

Admin Čaušević

Fudbalski genijalac je još jednom pokazao sve svojo majstorstvo i uspio je da potpuno zasjeni i samog strijelca pogotka što dovoljno govori o njegovoj veličini. Vinicius je zabio za Real u polufinalu protiv Bayerna, ali niko od saigrača mu nije pritrčao što zvuči nerealno.

Čim je lopta ušla u gol poslije šuta Viniciusa Brazilac je po automatizumu postao nebitan pošto su svi igrači Reala otrčali u zagrljaj mozgu cijele akcije Toniju Kroosu.

Kroos je uputio idealan pas kroz odbranu Bayerna, lansirao Vinicusa pred Neuera, te brazilski napadač nije imao problema da loptu pošalje u mrežu.

Lucas Vazquez je momentalno krenuo u šprint prema Kroosu kao i ostali igrači Reala poput Judea Bellinghama i Antonija Rudigera, dok je Vinicius potpuno završio u drugom planu.

Tek nakon što je njemački veznjak dobio čestitke za svoj genijalan potez onda su stigle čestitke i Viniciusu za postignuti gol.

Oglasi

Igrači Reala čestitaju Kroosu za asistenciju protiv Bayerna

Zaista genijalnom asistencijom Kroos je još jednom pokazao zašto se smatra jednim od najboljih veznjaka u historiji. Brzina i snaga ga nikad nisu krasili, ali osjećaj za igru te milimetarski pasovu su njegovo najbolje oružje.

Kroos je u Real stigao još prije deset godina i to iz Bayerna. Pošto je koštao 25 miliona eura smatra se najboljim poslovnim potezom Florentina Pereza ikada. 

Ugovor s Kraljevima mu ističe na kraju sezone, ali sve upućuje na to da će doći do produženja saradnje pogotovo jer se 34-godišnjak vratio u reprezentaciju Njemačke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nijemac je do sada u karijeri osvojio pet puta Ligu prvaka. Zanimljivo da je to prvi put uradio sa Bayernom 2013. godine, ali je od tada neumoljiv prema bivšem klubu.

Do sada je igrao nekoliko puta protiv Bavaraca kao član Reala te bi uvijek izlazio kao pobjednik.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi