Bavarci u nevjerici: Jedan čovjek upropastio sve dobro što su uradili, Real se spasio u Minhenu!

Sjajan meč smo gledali

Bavarci u nevjerici: Jedan čovjek upropastio sve dobro što su uradili, Real se spasio u Minhenu!

Eldar Ganibegović

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka večeras smo gledali ogled Bayerna i Real Madrida. Završeno je 2:2, a dojam je da je Bayern bio mnogo bolji protivnik, te da je jedan čovjek, stoper Kim, upropastio sve dobro što su uradili. Skrivio je dva gola i Real Madrid se spasio u Minhenu, te nam ovaj meč obećava spektakl u revanšu.

Već u prvoj minuti velika šansa za Bayern. Leroy Sane je imao zicer, ali Andriy Lunin spašava Real Madrid nakon nepunih 50 sekundi utakmice.

Nastavio je Bayern s napadima, a onda je Real Madrid stigao do gola. Bivši igrač Bayerna i čarobnjak u veznom redu Kraljeva poslao je sjajnu loptu za Viniciusa koji je savladao Neuera za prednost Los Blancosa.

Treba, ruku na srce, istaći da je Kroosu itekako pomogao Kim. Daleko je istrčao na Viniciusa što se ispostavilo kao kardinalna greška, a Kroos je to iskoristio i poslao sjajnu loptu.

Oglasi

Harry Kane je u 42. minuti iz slobodnjaka šutirao tik pored gola Lunina iz slobodnog urarca. To kao samo da je najavilo ono što smo vidjeli u drugom dijelu.

Prvo je u 52. minuti Kroos zaprijetio. Odbranio je Neuer sjajno kolegi iz reprezentacije Njemačke, da bi minut kasnije na drugoj strani pao gol.

Leroy Sane je napravio sjajan prodor, šutirao, ovaj put Lunin nije imao šanse i rezultat je vraćen na početak.

Samo tri minute kasnije Vazquez pravi penal. Kane je preuzeo odgovornost i pogodio za potpuni preokret Bayerna na oduševljenje domaćih navijača.

Lunin u 67. minuti zaustavlja udarac Diera nakon kornera, da bi Neuer spasio gol nakon šuta Viniciusa nakon što je ponovo ispao Kim.

Oglasi

Južnokorejski stoper nastavio je s tragičnom igrom. U 82. minuti je napravio penal, dobio žuti karton, a s 11 metara je lagano pogodio Vinicius Junior za konačnih 2:2.

Revanš u Madridu igra se iduće sedmice, tačnije osmog maja od 21 sat. Drugi polufinalni susret sutra od 21 sat u Njemačkoj igraju Borussia i PSG, dok je revanš tog meča na rasporedu sedmog maja.

Polufinale Lige prvaka, prva utakmica:

Bayern - Real Madrid 2:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern: Neuer, Kim, Kimmich, Goretzka, Kane, Sane, Dier, Muller, Laimer, Mazraoui, Musiala.

Real Madrid: Lunin, Bellingham, Nacho, Vinicus Junior, Kroos, Rodrygo, Valverde, Lucas, Tchouameni, Rudiger, Mendy.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Sudija jedva dočekao da svira penal penal vardridu hahhaha.Pa koji gubitnički klub Bože dragi hahhaha ništa bez sudije
5 2
DamirS
Jest lijepo kad banuju onog kretena barona. Niko ne smara na bayernovim člancima
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi