Proslavili titulu, a onda hladan tuš za Inter - Velika zvijezda na ljeto napušta Meazzu

Sanchez odlazi

Proslavili titulu, a onda hladan tuš za Inter - Velika zvijezda na ljeto napušta Meazzu

Eldar Ganibegović

Nakon tri godine stanke milanski Inter ponovo je prvak Italije. Nakon što se titula proslavila, dolazi svojevrstan hladan tuš jer klub napušta jedna od velikih zvijezda posljednjih 15-ak godina.

Inter je 2021. godine prekinuo dominaciju Juventusa i osvojio Scudetto. Nakon njega osvajali su ga Milan, Napoli, a sada je ponovo došao red na Inter.

Već vrlo rano ove sezone s velikom vjerovatnoćom se moglo reći da će Inter osvojiti naslov prvaka Italije, a sada je to milanski velikan i matematički obezbijedio.

No, sada dolazi jedna vijest koja će sigurno dio navijača Intera rastužiti. Naime, Alexis Sanchez napušta klub na kraju sezone.

Njemu ističe ugovor okončanjem ove sezone. Italijanski mediji prenijeli su vijest da ga 35-godišnji Čileanac neće produžiti te će napustiti Meazzu.

Iako je bio u sjeni Martineza i Thurama, omaleni Sanchez nastupio je ove sezone na 30 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao četiri gola i dodao isto toliko asistencija.

Oglasi

Zanimljivo, ovo je već drugi put da Sanchez odlazi iz Intera. Bio je tu od ljeta 2020. (plus posudba iz Uniteda sezonu ranije) do 2022. godine te je i tada osvojio Scudetto.

Između dva mandata igral je u Marseilleu za koji je prethodne sezone postigao 18 golova.

Karijeru je počeo u čileanskom Cobrelou, da bi ga 2006. godine kupio Udinese, no ostao je na posudbi u tamošnjem Colo-Colou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrao je na posudbi i za River Plate, da bi 2011. godine za 26 miliona eura otišao u Barcelonu, te je igrao još za Arsenal i Manchester United.

Za reprezentaciju Čilea debitovao je davne 2006. godine te je upisao 162 nastupa uz 51 postignut pogodak.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Mamu vam, ja se uplasio da je Lautaro, cuj velika zvijezda, mozda bio prije 15 godina Alexis
0 1
Interista
Budale su ovi naši novinari, samo da nas navuku, Alexis nije standardan i imam osjećaj da su njegovi najbolji dani odavno prošli, čuj hladan tuš haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi