Iz Bayerna otkrili šta im je rekao Marciniak nakon utakmice: "Na ta s*anja nećemo nasjesti"

Ne mire se zbog odluke poljskih sudija

Iz Bayerna otkrili šta im je rekao Marciniak nakon utakmice: "Na ta s*anja nećemo nasjesti"

Admin Čaušević

Sasvim očekivano ko je god iz Bayerna davao izjave nakon eliminacije od Real Madrida komentarisao je spornu situaciju duboko iz sudijske nadoknade kada je poništen gol Matthijsa De Ligta.

Bayern je vodio na Bernabeuu do samog finiša meča. Imao je finale na dohvat ruke, a onda se pojavio Joselu te sa dva gola donio preokret Realu od konačnih 2:1.

Ponadali su se Bavarci duboko u nadoknadi da su vratili stvari na početak preko De Ligta, ali je sudija Szymon Marciniak svirao ofsajd prije nego što je lopta ušla u gol.

Grešku je napravio Marciniakov pomoćnik koji nije sačekao kraj akcije te je odmah podigao zastavicu, a glavni arbitar je momentalno uvažio njegovu signalizaciju.

Sportski direktor Bayerna Max Eberl je poslije utakmice otkrio da im se Marciniak izvinio i priznao grešku, ali da oni od toga nemaju ništa.

"Svirao je, što znači da VAR nije mogao intervenisati jer se desilo prije gola. Sudija je rekao da je to bila njegova greška. Ne možemo nasjesti na ta s*anja"

Oglasi

"Svi smo vidjeli njemačko finale. Svi osim poljskih sudija. Priznao je grešku i izvinio se, ali šta mi možemo uraditi s njegovim izvinjenjem?"

Na terenu među onim koji su najviše protestvovali bio je Thomas Muller koji je također i poslije meča usvom stilu prokomentarisao propusti poljskih sudija.

"Bila je to luda sudijska odluka. Ne znam šta mu je prošlo kroz glavu", kazao je legendarni fudbaler Bayerna."

"Nažalost ovi se vrlo često dešava u Madridu. Već mi se desilo 2017. godine kada je dva gola iz ofsajda postigao Cristiano Ronaldo, ali tada nije bilo VARA."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Situaciju je prokomentarisao i kapiten Bayerna Manuel Neuer koji je za Marciniaka kazao da je dozvolio da na njega utiče atmosfera sa Bernabeua.

"Sudiju je omela činjenica da sudi na Bernabeuu. Mora ostati sam sa sobom. To ne bi trebalo dešavati na ovom nivou", poručio je iskusni golman.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Više se buni katalonska sirotinja i ovaj čauš. Njima je ipak najteže :-(
4 1
atomskimrav
E cuj vidio Njemacko finale, likovi gube 2:1. Onako dobru utakmicu i pobjedu Reala je samo upropastio sudija svojom greskom. Da je pustio da se igra svakako i da su dali gol bio je ofsajd. Doviđenja prijatno.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi