Zvijezda Reala pokazala majicu s napisom: "Molite se za RS"; Evo o čemu se radi

Na meču protiv Bayerna

Zvijezda Reala pokazala majicu s napisom: "Molite se za RS"; Evo o čemu se radi

Admin Čaušević

Pažnju svjetske, ali i bh. javnosti privukla je zvijezda Reala kada je pokazala majicu koju nosila ispod dresa tokom revanš meča polufinale Lige prvaka sa Bayerno. Na majici je u prevodu sa engleskog na bosanski jezik pisalo: "Molite se za RS."

Važno je odmah razjasniti. Ukoliko mislite da je Rodrygo posalo podršku bh. entitetu Republika Srpska za koju se inače koristi kratica RS, varate se.

Brazil već danima prolazi kroz tešku situaciju pošto su ogromne poplave zadesile tu zemlju, a broj stradalih i onih koji su ostali bez doma raste iz sata u sat.

Regiju Rio Grande de Sul za koju se inače koristi kratica RS su pogodile smtonosne poplave zbog čega je Rodrygo odlučio da podrži svoje sunarodnjake.

Brazilska zvijezda u Realu je vjerovatno nakon postignutog gola željala pokazati majicu s podrškom brojnim Brazilcima, ali umjesto nakon gola uradila je to nakon promašene prilike.

Prema trenutnim infromacijama u Brazilu se dešava prava prirodna katastrofa, dok je na pomolu i ozbiljna humanitarna kriza u najmnogoljudnijoj južnoameričkoj zemlji.

Oglasi

Do sada je poginulo više od 100 Brazilaca, dok je čak njih 230.000 ostalo bez krova nad glavom. Radi se o najvećoj klimatskoj katastrofi u historiji te zemlje.

Zbog poplava u Brazilu na sebe je pažnju tokom posljednjih dana skrenuo i kontroverzni napadač Diego Costa kada je napravio gest vrijedan divljenja.

Brazilac je pitao ljude šta ima je potrebno od namirnica u tako teškoj situaciji koja ih je snašla, a poslao je i pomoć kako bi evakuisao neke porodice.

Brazilski mediji su prenijeli da je Costa lično spasio najmanje 100 osoba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Nije niko ni pomislio da je za ove nase levate!
3 1
SactownCali
Wow sta pisu... ? Pa vi ste stvarno dno dna... ovo novost... ? RS mogli ste jos Dodiku reci za ovo vijest
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi