Fudbaler Bayerna dobio kritike koje će teško zaboraviti: "Nije izgledao kao normalan"
FOTO: EPA

Utakmica protiv Reala je za njega bila noćna mora

Fudbaler Bayerna dobio kritike koje će teško zaboraviti: "Nije izgledao kao normalan"

Haris Zilić

Bayern Minhen i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Meč u Minhenu je ponudio dosta uzbuđenja, ali odluka o finalisti ovosezonske Lige prvaka pada tek naredne srijede u Madridu.

Vodio je Real sa 0:1, vratio se Bayern preokrenuo na 2:1, zatim je Real izjednačio na 2:2.

Oba tim su postigla po jedan pogodak iz penala, strijelci su bili Kane i Vinicus, a kod rezultata 2:1 za Bayern penal za goste skrivio je fudbaler koji će utkamicu u Minhenu pokušati što prije da zaboravi.

Korejski reprezentativac Min- Jae Kim (27) je skirivo penal, a i prije toga je imao nekoliko kardinalnih grešaka koje na njegovu sreću igrači Reala nisu kažnjavali.

Čak je i kod prvog gola slabo ispratio Vinicijusa iako je lopta Kroosa bila savršena.

Po završetku utakmice Korejanac je dobio dosta kritika, a najžešći su bili u Italiji, tačnije novinar Sandro Sabatini i bivši fudbaler Andrea Ranocchia koji sada radi kao stručni konsultant u italijanskim medijima.

Oglasi

Kim je na početku ove sezone, tačnije u ljeto 2023. godine iz Napolija došao u Bayern, a Sabatini i Ranocchia su odmah pravili poveznice s Napolijem, ali ovosezonskim Napolijem koji igra katastrofalno iako su bili branioci titule u Italiji.

"Kim je izgledao kao Napoli ove godine, totalno van forme, tima, balansa. Nije izgledao kao normalan defanzivac, a recimo u Napoliju je bio super dok je igrao", rekao je Sabatini.

Ranocchia smatra da je korejski reprezentativac imao dosta problema po pitanju pokrivanja prostora.

"Dosta je rizikovao u nekim situacijama, vidjelo se da pravilno ne pokriva prostor. Napravio je tri velike greške i skrivio penal", rekao je biši italijanski defanzivac i nastavio:

Oglasi

"Vinicus mu je pravio dosta problema i to se vidjelo. Na njegovu žalost ova sezona nije kao prošla. Došao je do situacije da gleda samo da nabije loptu, makar i u svemir nego da ga protivnici pretrče."

Min-Jae Kim je došao sa 60 miliona eura iz Napolija, postao je jedan od najskupljih korejskih fudbalera u historiji, ali nažalost desila se i noć karijere koju jednostavno želi što prije izbrisati iz pamćenja.

Pojedini mediji su opisali igru Kima kao tragičnom.

Naravno, to je sve sastavni dio fudbala, a vidjet ćemo kakve će taktike Bavarci spremiti za revanš u Madridu i da li će Kim biti u kombinacijama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš u Madridu igra se iduće sedmice, tačnije osmog maja od 21 sat.

Drugi polufinalni susret u srijedu (1. maja) od 21 sat u Dortmundu igraju Borussia i PSG, dok je revanš tog meča na rasporedu sedmog maja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi